Mozzarellabröd – nöt- och kokosfritt
BlogginläggEn morgon när jag vaknade så var jag sugen på någon form av bröd till frukost. Gärna lättbakat. Jag funderade på oopsies. Oppsies innehåller cream cheese (färskost) och det hade jag inte hemma. Jag tycker de är lite väl luftiga också. Jag vill ha något mer brödliknande att tugga på när jag vill göra en smörgås. De här bröden ser ut lite som oopsies men har en fastare konsistens. De är gjorda med riven mozzarella men innehåller varken mandel- eller kokosmjöl. Det blev ett av de godaste bröd jag ätit. Lite som tekakor. Min son bad om flera stycken. Det är ett gott betyg 🙂
9 bröd
Ugn 200 C
Ingredienser
3 ägg
1 boll mozzarellaost (ca 100 g ost)
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk Himalayasalt (eller annat salt)
Vallmofrön till dekoration (eller sesamfrö)
Gör så här
Riv mozzarellan grovt
Blanda alla torra ingredienser
Vispa äggen
Bland ner mozzarellan
Rör ner de torra ingredienserna
Låt stå i 5 minuter
Klicka ut smeten på bakplåtspapper så att det blir 9 bröd
Strö över vallmofrön (eller sesamfrön)
Grädda ca 10 minuter