Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/lchf-och-paleo-pa-charterresan/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

LCHF och Paleo på charterresan

Blogginlägg  

För några veckor sedan så skrev jag på min blogg om att dra i handbromsen. När livet snurrar för fort och stressen blir för hög. Efter det så har jag försökt reducera så många måsten som möjligt. Bara att medvetet ta beslutet att dra ner på tempot gjorde att jag kände mig mindre stressad. Lugnet återvände.

För att koppla av fullständigt så bestämde jag och min man Tony oss för att åka på en sista minuten-resa.

Det blev ett barnfritt hotell i Turkiet, med träningspass och All-Inclusive. Vi har inte så stor erfarenhet av att ha All-Inclusive. Vi har haft det en gång för sex år sedan. Då åt vi inte LCHF/Paleo men vi tyckte att maten höll hög kvalitet. Den här gången var det ännu viktigare att bara få vila och inte behöva leta restauranger som passade. Lite orolig var jag om det skulle gå att äta bra mat på hotellet. Det visade sig att jag inte behövde oroa mig. Turkiet är ett fantastiskt matland med mycket grönsaker, lammkött, kyckling, fisk och olivolja.

Vi låg inte på en solsäng och grillade oss hela dagarna. Det var aktiv vila. MEN att inte ha några måsten, att ta dagen som den kom, göra det vi kände för, var verkligen avstressande. Vissa dagar körde vi flera träningspass om dagen. Det var yoga, vattenjympa, core och boot delicious (en variant av crossfit). Vi hade träningsvärk som hette duga. Och vi hade roligt!

Vi gick på Hamam (turkiskt bad) och massage vid flera tillfällen. Det kändes otroligt lyxigt.

Hur gick det då att äta LCHF och Paleo? Kan man äta LCHF och Paleo på charterresan?

Ja, det kan man. Dock med en viss reservation att det kanske inte blir 100 % LCHF eller Paleo främst avseende kvalitet på ingredienser i olika livsmedel. När du inte lagar maten själv så kan du inte vara helt säker på att maten inte innehåller spår av t ex gluten eller tillsatser. Så är du mycket känslig så kan problem uppstå. För de flesta bör det inte medföra stora problem. I alla fall inte större än det är att äta på svenska restauranger.

Maten serverades som buffé och den var fantastisk. Om du ville så kunde du börja dagen med socker, toast, croissanter och nutella. Men du kunde också få en underbar omelett med grönsaker, salami, med/utan ost och smör till frukost. Det fanns alla sorters äggrätter, turkisk yoghurt och färsk frukt.

Vi valde så rena rätter som möjligt.
Till lunch och middag fanns det alltid en mängd olika rätter att välja av:

  • Grönsaker
  • Kött, lever, kyckling och fisk
  • Fett i form av smör, majonnäs och olivolja
  • Olika sorters frukt, melonen smakade så mycket mer än här hemma.

Sedan fanns det så klart en massa mindre bra val såsom hur mycket olika sorters bröd som helst och desserter, kakor och bakelser. Men det var bara att välja bort det som vi inte ville ha.

Om du inte bor på med All Inclusive så kan du på de flesta restauranger beställa ren mat som jag beskrivit. Det är lätt att äta sunt runt medelhavet och det Turkiska köket anses som ett av de finaste.

Jag kände mig verkligen utvilad efter vår resa.

Här är några bilder från vår underbara vecka.

20160620_163534

Vår vackra utsikt från balkongen

20160623_075624

Omelett och smör som jag åt varje frukost

20160622_105900

Snackbaren vid poolen (det behövdes dock aldrig några mellanmål)

20160622_105855

Frukt vid snackbaren för den som ville (betydligt bättre alternativ än bakverksbuffén som serverades till kaffet på eftermiddagen).

20160623_190514

Fräscha grönsaker fanns i mängder till lunch och middag

20160623_190449

Rent, fräscht och snyggt upplagt

20160623_190439

Glada kockar

20160623_190528

En bit melon blev det till dessert

20160626_130836

Min lunch en dag. Grillad kalvlever, mums!

IMG_2529

Fullt ös på vattenjympan

20160626_115648

Vår förträffliga träningsinstruktör Amanda körde hårt med oss

Det blev en vecka tillsammans, med god mat, sol, bad, träning, massage och avslappning. En vecka att minnas!
Jag kom hem fylld med ny energi.

Välkommen att besöka min blogg som handlar om kost, hälsa, träning och livsstil.

Marie

(Visited 545 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!