Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/daliga-frukostvanor-samre-prestation/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Dåliga frukostvanor = sämre prestation

Aktuellt  


Var femte ungdom hoppar över frukosten, visar en ny svensk studie. Dåliga frukostvanor äventyrar på sikt hälsan och försämrar prestationen på jobbet, i skolan och på träningen. En annan studie från Harvard Universitet visar att de som hoppar över frukosten på morgonen löper 27 procent högre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdom senare i livet.

Enligt näringsfysiologen Linda Bakkman på Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) ska frukosten stå för 25 procent av vårt dagliga energi- och näringsintag och är en nödvändig måltid för att vi ska kunna prestera optimalt.

Studien av ungdomars frukostvanor är gjord av Arla i samarbete med Novus. Den har fått Arla att dra igång kampanjen #lovefrukost som ska uppmana fler unga att äta bra frukost med hjälp av sociala medier. Den som laddar upp bästa frukostbilden på Instagram med Arlas hashtag de närmsta två månaderna kommer att få sin bild tryckt på 2,8 miljoner mjölkpaket. Så vad är då en bra frukost?

I kampanjen väljer Arla att särskilt lyfta fram MÜSLI, GRÖT och GROVT BRÖD som kolhydrater som håller blodsockret i schack under dagen.

FOTO: calderilla/sxc.hu

(Visited 321 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!