Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/efterlangtad-diabeteskokbok-man-av-lchf-profiler/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Efterlängtad diabeteskokbok för män av LCHF-profiler

Aktuellt  

Kokbokförfattaren Birgitta Höglund, som driver den mycket populära LCHF- och paleobloggen Birgitta Höglunds mat, är aktuell med ett par nya böcker i samarbete med LCHF-profilen och skribenten Lars-Erik Litsfeldt, som även han gett ut flera klassiska LCHF-böcker.

Nu har båda slagit ihop sina kloka huvuden och skrivit Sveriges första diabeteskokbok för män där Birgitta står för receptdelen. Matkärlek har fått en förhandstitt på Diabeteskokboken för män och kan intyga om att det är en snygg och välgjord bok med många härliga recept och en gedigen faktadel. I den får du handfasta tips på hur du sänker ditt blodsocker och samtidigt äter gott. Bokens träffande slogan lyder: ”Ät, njut och få bättre värden på kuppen!”

9789163614774_200x_diabeteskokboken-for-man

– Diabeteskokbok passar förstås lika bra för båda könen, men jag och Lars-Erik kände att det saknades en bok just för män, eftersom de flesta hälsoböcker idag skriva av kvinnor, för kvinnor, med deras speciella behov vad det gäller läsning om t ex den hormonella balansen. Prostatabesvär och potens är ju en annan sak som sällan tas upp i böcker för kvinnor, berättar Birgitta som medverkade i tidningen Matkärlek, då den gavs ut, liksom dess föregångare Mat & Hälsa.

– Jag har ju alltid gillat och lagat lite rejälare husmanskost, som uppskattas av många karlar, så det är den vi fokuserar på i den här boken, säger Birgitta som är utbildad kock.

Diabeteskokboken för män ges ut av Pagina förlag och kommer ut 30 november. Finns bland annat förbeställa på bokus.com för endast 183 kronor.

Matkärlek ser även framemot att titta på Birgitta och Lars-Eriks andra gemensamma bokprojekt Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken som kommer ut i slutet av december. Även den går att förbeställa redan nu.

 

 

 

Skärmklipp 2017-11-22 18.22.56 Skärmklipp 2017-11-22 18.23.06 Skärmklipp 2017-11-22 18.23.38

(Visited 1 136 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!