Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/harlig-boost-pa-lchf-kryssning/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Härlig boost på LCHF-kryssning

Aktuellt  

LCHF-kryssningNu är man hemma igen efter en fantastiskt inspirerande LCHF-kryssning. För elfte året i rad arrangerade gänget bakom LCHF-magasinet ännu en stor firmafest för LCHF:are späckad med intressanta föreläsningar och seminarier. Och så mycket mingel, förstås!
Jag har varit med några gånger men tycker ändå att programmet höll ovanligt hög klass! Över förväntan. Som vanligt inledde Andreas ”Kostdoktorn” Eenfeldt söndagens föreläsningar. Han är en given och uppskattad talare i sådana sammanhang och lyckades även i år att lyfta upp LCHF i ett globalt perspektiv.

Därefter talade überduktiga Ann Fernholm, vetenskapsjournalist och talesperson för Kostfonden, som samlar in pengar till oberoende kostforskning. Denna gång fokuserade Ann på sambandet mellan cancer och socker. Hon är på gång med en ny bok i ämnet som jag tror många ser framemot.

Personligen blev jag mäkta imponerad av Göteborgsläkaren Peter Martin, som är en av få i Sverige, som specialiserat sig på funktionell medicin där man inte fokuserar man på att dämpa sjukdomssymptom, utan istället på att hitta de underliggande orsakerna till sjukdom och ohälsa. Otroligt intressant! Här kan du läsa mer!

Andra föreläsare och debattdeltagare var Lindha ”Halva Lindha” Wikström, Marina Johansson, Tommy Runesson, typ1-dilat-bonor-forandra-ditt-liv---kokbokenabetesexperten Hanna Boëthius, docent Ralf E Sundberg, författaren Lars-Erik Litsfeldt, Patrik Olsson från Smarta diabetiker och Annika Dahlquist. På plats fanns även och Birgitta Höglund som är högaktuell i olika bokprojekt med fokus på kost, diabetes och bönor i samarbete med Lars-Erik och Patrik. Den senaste i raden av böcker där Birgitta Höglund står för recepten är Låt bönor förändra ditt liv Kokboken – en fantastisk fin kokbok med fokus på just bönans hälsobringande effekter! Återkommer snart med ett särskilt inlägg om denna bok!

Helgen bjöd även på mycket mingel och informella kontakter – både med nya och gamla bekantskaper. Jag träffade många härliga Matkärlek-läsare och trogna fanns som bara ääälskar mina böcker och saknar magasinet. Det ger alltid en härlig boost att höra: ”Tack för underbara recept! Jag har ALLA dina böcker!”

 

IMG_0104Jag träffade oxå helt nya människor som brinner för sin sak. Bland annat svenska kostrådgivaren Dina David, som bor i Israel, och gett ut en bok om koscher LCHF på engelska och hebreiska. Bara en sån sak!

 

 

 

(Visited 401 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Vardagsgott! till superpris - endast 149 kr

Just nu går det att köpa min nya kokbok Vardagsgott! till superpris. Endast 149 kronor. Billigare än så här blir inte årets bästa LCHF-kokbok!  Det...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!