Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/ingen-antibiotika-i-vart-kott-tack/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Ingen antibiotika i vårt kött, tack!

Aktuellt  


Hur mycket läkemedel finns det i kvällens fläskkotlett? Mycket av köttet vi köper i affären innehåller antibiotika – trots att djuren varit fullt friska. En ny undersökning visar att vi konsumenter vill få bort all förebyggande antibiotika till djuren, och att vi gärna betalar mer för KRAV-märkt kött.

När vi väljer kött till grillen är det främst smaken och priset som avgör vilket vi köper. Näst på listan kommer en annan faktor: att köttet kommer från djur som inte medicineras med antibiotika i förebyggande syfte, utan enbart vid behov. Det visar en färsk YouGov-undersökning.

– Vi blev förvånade, men glada, över att konsumenter tycker att antibiotikafrågan är så viktig när de väljer kött, säger Katarina Wolf, marknadschef på KRAV.

Trots att priset är viktigt när vi väljer kött, svarade 77 procent av de tillfrågade i undersökningen JA på frågan om de är beredda att betala mer för KRAV-märkt kött. Märkningen tillåter inte att antibiotika används slentrianmässigt eller i förebyggande syfte.
– Men om djuret blir sjukt ska självklart rätt medicinering användas, det är en självklarhet.

Annat vi konsumenter värderade högt var:

* Att köttet kommer från djur som äter foder som inte odlats med kemiska bekämpningsmedel

* Att köttet kommer från djur som fått vara utomhus

Undersökningen genomfördes av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov i maj 2014 då 976 män och kvinnor i Sverige tillfrågades.

Vad tycker du? Tänker du på det här med antibiotika i djurkött? Kommentera gärna!

(Visited 80 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!