Hemgjord glögg smaksatt med granatäpple
Att göra egen glögg är inte så svårt! Här kommer en variant smaksatt med lite granatäpple!

Antal: 4-6 små muggar
Ingredienser
- ca 5 dl rött vin
- 1 lagerblad
- 1 kanelstång
- 6 korn hel kryddpeppar
- 6 hela kryddnejlikor
- 1 matsked sukrin melis
- ca 2 matskedar saft och frukt från ett granatäpple
Gör så här
Häll i allt i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt sedan stå och småsjuda i kanske 20 minuter. Kvar blir cirka 3 dl glögg… förmodligen utan alkohol. Vill du kan du ju spetsa till den med lite konjak eller rom. Jag tycker bara det är bra att alkoholen kokat bort.
För fler goda recept och inspiration inför julens mat och bak, kika in på min blogg Ekofilosophie eller följ min blogg på dess facebooksida.
Fotograf: Sophie Cronquist