Kyckling i kokos- och ajvarsås
Kyckling i kokos- och ajvarsås. Den här rätten är även god att variera med lax.

Antal: 4
- Energi: 400 kcal
- Protein: 34 gram/portion
- Fett: 22 gram/portion
- Kolhydrater: 15 gram/portion
Ingredienser
- 4 stora kycklingfiléer
- 200 g champinjoner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- matfett att steka i
- 340 g ajvar relish
- 2 dl kokosmjölk
- ½ tsk salt
- ½ tsk peppar
- 250 g körsbärstomater
- 70 g färsk bladspenat
Gör så här
Putsa kycklingfiléerna och skär dem i strimlor • Skiva svampen, finhacka lök och vitlök och fräs med kycklingen i matfett • Vispa ihop ajvar relish, kokosmjölk, salt och peppar och häll i pannan • Låt allt koka ihop några minuter och halvera tomaterna • Tillsätt tomater och bladspenat och hetta upp snabbt.
Fotograf: ÅSE FALKMAN FREDRIKSON