Kyckling i kokos- och ajvarsås

Kyckling i kokos- och ajvarsås. Den här rätten är även god att variera med lax.
Antal: 4
  • Energi: 400 kcal
  • Protein: 34 gram/portion
  • Fett: 22 gram/portion
  • Kolhydrater: 15 gram/portion

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfiléer
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • matfett att steka i
  • 340 g ajvar relish
  • 2 dl kokosmjölk
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 70 g färsk bladspenat

Gör så här

Putsa kycklingfiléerna och skär dem i strimlor • Skiva svampen, finhacka lök och vitlök och fräs med kycklingen i matfett • Vispa ihop ajvar relish, kokosmjölk, salt och peppar och häll i pannan • Låt allt koka ihop några minuter och halvera tomaterna • Tillsätt tomater och bladspenat och hetta upp snabbt.

Receptförfattare:

Fotograf: ÅSE FALKMAN FREDRIKSON

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!