Lax med pistage- och pestotäcke

Lax med pistage- och pestotäcke. Du kan använda vilka nötter du vill om du inte gillar pistage eller har det hemma.
Antal: 4
  • Energi: 620 kcal
  • Protein: 48 gram/portion
  • Fett: 44 gram/portion
  • Kolhydrater: 8 gram/portion

Ingredienser

  • 6 portionsbitar lax- eller torskfilé
  • matfett till formen
  • 2 dl pistage, utan skal
  • 3 msk citronsaft
  • 2 tsk torkad dill
  • salt, peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader • Torka laxfiléerna med hushållspapper och lägg fisken i en smord ugnsform • Hacka nötterna och blanda med citronsaft, torkad dill och kryddor • Fördela röran över laxen och ugnsbaka i ca 15 minuter • Servera med citronskivor och en grönsallad.

Receptförfattare:

Fotograf: ÅSE FALKMAN FREDRIKSON

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!