Lax med pistage- och pestotäcke
Lax med pistage- och pestotäcke. Du kan använda vilka nötter du vill om du inte gillar pistage eller har det hemma.

Antal: 4
- Energi: 620 kcal
- Protein: 48 gram/portion
- Fett: 44 gram/portion
- Kolhydrater: 8 gram/portion
Ingredienser
- 6 portionsbitar lax- eller torskfilé
- matfett till formen
- 2 dl pistage, utan skal
- 3 msk citronsaft
- 2 tsk torkad dill
- salt, peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader • Torka laxfiléerna med hushållspapper och lägg fisken i en smord ugnsform • Hacka nötterna och blanda med citronsaft, torkad dill och kryddor • Fördela röran över laxen och ugnsbaka i ca 15 minuter • Servera med citronskivor och en grönsallad.
Fotograf: ÅSE FALKMAN FREDRIKSON