Moussaka À la LCHF

En stadig allt­i­ett­rätt som är helt underbar. God såväl nygräddad som dagen efter. Gör gärna en extra stor laddning när du ändå håller på!
Antal: 4-6 portioner
  • Energi: 560 kcal
  • Protein: 36 gram/portion
  • Fett: 36 gram/portion
  • Kolhydrater: 18 gram/portion

Ingredienser

  • 2–3 auberginer
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 500 g lamm­ eller nötfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 msk torkad oregano/mynta
  • 1⁄2–1 tsk kanel
  • salt, peppar
  • Topping

  • 150 g fetaost
  • 3 dl crème fraiche, eller grekisk/ turkisk yoghurt
  • 150 g riven smakrik ost, valfritt

Gör så här

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Moussaka

Börja med skära auberginerna i centimetertjocka skivor, lägg ut dem på en ugnsplåt med bakpapper, salta. Baka i 175 grader 20 minuter eller tills skiv...

Auberginegratäng

Gillar du Janssons frestelse kommer du att bli salig när du sätter tänderna i auberginegratängen med lök och fetaost!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!