Pizzabotten

God och snabblagad pizzabotten helt utan mjöl
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 0,75 dl grädde
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 100 g riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Knäck äggen i en skål. Tillsätt grädden och vispa ordentligt.
Vispa snabbt i fiberhusken.
Blanda i osten och låt smeten svälla nån minut.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Fördela smeten över hela plåten.
Sätt in plåten i ugnen i 10-12 minuter.

Nu är pizzabotten klar, dags att lägga på fyllning efter smak!

Höj ugnstemperaturen till 250 grader medan du lägger på fyllningen.
Pizzan ska sedan bara in i ugnen tills osten har smält och fått lite färg.

IMG_0686

Förslag på fyllning till en smarrig Marinara (som på bilden):
Tomatsås
Generöst med riven ost.
Räkor och musslor

Receptförfattare:

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!