Balans vs stress?

Blogginlägg  

Hade ett fantastisk samtal med en vän i fredags. Han har varit med hela min resa och sett min förändring. Han är bodybuildare och även jag har följt hans resa till fram till det han är i dag. Då, stress och obalans i livet. I dag en helt ny kille som växer för varje gång vi träffas. Han är underbar och har ett stort hjärta. Men samtidigt bryr han sig inte vad andra tycker och tänker om honom. Utan han fokuserar bara på sig själv och ser till att han mår bra.

Han är tuff mot mig och jag behövde verkligen det i går. Han fick mig att börja tänka. Varför tränar jag inte just nu? ”Jag har ju gått upp i vikt och vill inte att något tittar”. Vem bryr sig om det? Jag naturligtvis, fast jag vet att ingen annan på gymmet gör det! Vet inte hur många ursäkter som haglade ur mig när vi snackade om detta i går.

Det jag kommit fram till är att från i söndag så kommer jag bara blogga här på matkarlek.nu för att ge mig själv tid att hitta balans i mitt liv igen. Jag ska även att ta lite ledigt ifrån mitt Instagram @Lchfkostfunkar ett tag. För jag vet att det är lika med stress. Även om det är kul att driva egen blogg, så är det stressigt. Jag MÅSTE leverera och det skapar en inre negativ stress. Så – ja, från i dag bloggar en gång i veckan och det blir här, tillsvidare.

Jag tror att det är viktigt att stänga av sociala medier ibland även om jag är helt inne i dom. Det är många som sagt åt mig många gånger att lägga ner min egen blogg– men jag har inte velat eftersom jag vill ju hjälpa andra. Samtidigt inser jag att jag måste hitta en human balans i livet kunna förmedla det jag brinner för. Nu det är säkert många vänner och bekanta som kommer att säga: Vad var det jag sa? Men ja, det var väl som ni sa då! 😉

Detta betyder inte att jag lägger ner min blogg  lchfthess eller stänger @lchfkostfunkar på Instagram utan jag bara att jag tar välbehövlig semester  Jag kommer att komma tillbaka och vara starkare än någonsin. Sen om det tar en månad eller flera. Ja, det får tiden utvisa. Inget jag kan förutsäga här och nu. Men tillbaka kommer jag. Jag finns kvar på @lchfthess på Instagram där ni kan följa mig även om det lite mer sällan 🙂

Som ni vet har jag varit sjukskriven ett tag på grund av utmattningsdepression. Utbränd på grund av stress, och ja livet är inte så ljust alla dagar. Men jag kämpar som aldrig förr för att komma tillbaka på banan och blir starkare än någonsin.

Balans i kroppen får man inte av stress. Ja, det vet jag nu. Så nu blir det ett break från sociala medier för att bara andas och hitta tillbaka till där jag började. Hitta min balans igen och kunna leva igen utan massa stress om all möjlig skit. Njuta av livet och framförallt förstå min egen resa. Det kan jag nog bara göra om jag börjar vara snäll mot min kropp och lyssna på mig själv i första hand. Sen så handlar det ju lite om tajming också. Har börjat med en rehabgrej via jobbet och jag kommer jag låta det ta tid.

JAG SKA BLI FRISK – det är prio nummer ett.

Nu ska jag börja med att njuta av semestern. Puss och kram på er!  Hörs om en vecka.

Thess

IMG_20150419_190750

 

 

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!