Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/laris-lilla-baby-lchf-arkivet-maxad-med-smarriga-recept/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Laris lilla baby LCHF-arkivet Maxad med smarriga recept!

Aktuellt  

Skånepågen Lari Salminen är kocken med stressmage som blev brandman och sedan IT-samordnare i Norrland. Han är även hjärnan och inte minst hjärtat bakom LCHF-arkivet – sidan som är maxad med smarriga LCHF-recept. Och mycket mer!

LCHF-arkivet är Lari Salminens lilla baby. Där delar han och många andra glada hemmakockar i vårt avlånga land med sig av sina bästa lågkolhydratrecept.
På sidan hittar du även mycket annat – som nyttiga tips och smarta listor. Tack vare LCHF är Lari idag nästan symtomfri från sin IBS, berättar han för Matkärlek.

Berätta om tanken bakom LCHF-arkivet och hur du började.

– Tanken dök upp när jag själv började skapa recept, då jag upptäckte att jag saknade någonstans att dela dem på ett enkelt sätt. Då startade jag LCHF-arkivet.

Det blev att jag la upp ett recept i taget och nu några år senare är jag uppe i över 700 goda recept. Större delen har jag själv hittat på, en del har jag lånat från andra sidor (med tillåtelse) och en del är bidrag från mina medlemmar. Sidan är ska vara maxad med smarriga recept!

Utvecklingen framöver är att göra sidan mer användarvänlig, t ex genom att ordna med lite näringsinnehåll vilket har efterfrågats mycket. Annars är det ju mest bara att göra sidan bättre överlag och publicera så mycket goda recept som möjligt.

Vad är ditt mål med sidan? 

– Att skapa en plattform för de som äter LCHF där de kan hitta bra recept, men framförallt ladda upp sina egna recept för att kunna dela de på ett enkelt sätt.

Vem den vänder sig till?

– LCHF-arkivet vänder sig till alla egentligen, då recepten som finns här funkar för alla. LCHF är ju en ren och naturlig mat, med några inslag av sötningsmedel för de som vill ha det. Men alla recept granskas och gås igenom av mig innan de släpps ut på hemsidan.

Ett av det mest populära recepten i LCHF-arkivet är världsberömda Fat Head Pizza som skapats av amerikanen Tom Nougthon.
Ännu ett otroligt användbart recept som du kan hitta i LCHF-arkivet. The franska med hela ägg. Enklare än så här blir det inte att baka LCHF-bröd!

Vilka recept är mest populära?

– Oj, det beror helt på årstid, men om man ska titta på statistiken så är bröd och bakverk det som toppar absolut mest. Jag antar att det har att göra med att många som börjar med LCHF saknar detta mest av allt.

Vem är du när du inte rattar sidan?

– Jag är en 44-årig tvåbarnsfar som efter att ha jobbat som kock i närmare 10 år sadlade om och fann sitt drömyrke, brandman. Men, en svår leukemi satte stopp för det så nu nöjer jag mig med att hänga på brandstationen som IT-samordnare istället. Bor i Matfors utanför Sundsvall med min fru Elin och våra två grabbar och två katter.

Och hur kom du in på LCHF?

– Jag har sedan barnsben haft stressmage och IBS. Det finns inte mycket jag inte har testat för att få bukt på det hela och sjukvården har inget att komma med, så efter att ha googlat ihjäl mig så hittade jag lite artiklar om LCHF och hur många med IBS fått mycket bättre mage, så jag var tvungen att testa det med. Sedan dess är jag fast och har nu ätit så här i över fyra år. IBS:en finns kvar, men är mycket bättre. Det går hand i hand med hur man sköter kosten och hur vardagen ser ut allmänt. Men, jag har fått så mycket tillbaka av att kunna leva mer normalt.

Bra att veta!

LCHF-arkivet innehåller över 700 recept inom LCHF och keto. Där finns även artiklar och en spännande blogg. Läs bland annat om ”Den ULTIMATA listan över svenska LCHF-bloggar & hemsidor” – där matkarlek.nu är med på ett hörn, så klart!

Om Fat Head Pizza

(Visited 428 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Stora LCHF-pizzadagen!

Stora pizzadagen är här och det är superlätt att baka glutenfri LCHF-pizza! Trött på julmaten? Då är det dags att baka pizza utan gluten och massa ...

Pizza med pizzasallad

En pizza som alla tycker om! Prova dig fram, vad tycker du allra bäst om? Uppfinner du något extra unikt och gott så hör gärna av dig till Anna så kan...

Pizzabotten

God och snabblagad pizzabotten helt utan mjöl...

Pizza med zucchinibotten

Skiva zucchinin på längden. Lägg på en plåt och ringla över lite olivolja, salta och peppra lätt. Sätt in i mitten av ugnen, 225 grader, ca 5 minuter ...

High Score Pizza

Namnet High Score Pizza kom av att min familj tyckte det var den godaste pizzan jag lagat här hemma. En fullpoängare med riktigt god botten!...

Partypizza

Idén till den här pizzan fick jag av en läsare som undrade om man inte kunde göra pizza med LCHF-pajdeg. Javisst, i Frankrike serveras ofta pizza med ...

FOTO: JOHAN HAGBY

SALAMI ZERO PIZZA

Denna pizza är to die for! Salami zero, helt utan tillsatser och socker, hittar du i charkdisken i mataffären....

Räkpizza

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa färskosten slät. Vispa sedan ner resterande ingredienser till botten. Smörj en form, cirka 28 centimeter i diamete...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!