SALAMI ZERO PIZZA

Denna pizza är to die for! Salami zero, helt utan tillsatser och socker, hittar du i charkdisken i mataffären.
Antal: 4-6
  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 25 gram/portion
  • Fett: 27 gram/portion
  • Kolhydrater: 15 gram/portion

Ingredienser

  • BOTTEN
  • 1 blomkålshuvud
  • 3 ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl osötad mandelmjölk
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • havssalt
  • FYLLNING
  • 1 gul lök
  • 500 g krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • havssalt, svartpeppar
  • 2 ägg
  • 1/2 dl osötad mandelmjölk
  • 50 g Salami zero

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
BOTTEN: Riv blomkålshuvudet och ställ in blomkålsgrynen i en skål i mikron och värm i 10 minuter • Låt svalna en stund och lägg blomkålsgrynen i en kökshandduk och pressa ur all vätska • Mixa alla övriga ingredienser med blomkålen i en matberedare och bred ut över en plåt med bakplåtspapper • Grädda i cirka 15 minuter.
FYLLNING: Hacka löken och blanda med de krossade tomaterna • Pressa i vitlöksklyftan • Salta och peppra • Bred ut tomatsåsen över pizzan • Blanda ägg, mandelmjölk i en skål och häll försiktigt över pizzan • Toppa med salamiskivorna och ställ in i ugnen ytterligare 15 minuter.

 

 

 

 

 

 

Receptförfattare:

Fotograf: John Hagby

Relaterat innehåll

Paleo-chokladbiskvier

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ingredienserna till smörkrämen. Rör kraftigt tills den är jämn och lite fluffig. Vispa äggvitorna till ett hårt skum....

Paleo-gröt

Vispa ihop mjölk och ägg i en kastrull. Sätt plattan på medelhög värme och rör ner kokosmjölet i äggblandningen. Rör tills gröten tjocknat. Smaka av m...

Paleo-latte

En riktig som är löjligt enkel att slänga ihop och som mättar gott. En krämig kaffe som påminner om en "vanlig" mjölkstinn café-latte. Perfekt frukost...

Paleokycklingburgare

Tillsammans med goda tillbehör blir det en fantastisk måltid!...

Paleoplättar

Vispa ihop alla ingredienserna. Stek varsamt i kokosolja. Servera med bär. ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!