SALAMI ZERO PIZZA

- Energi: 500 kcal
- Protein: 25 gram/portion
- Fett: 27 gram/portion
- Kolhydrater: 15 gram/portion
Ingredienser
- BOTTEN
- 1 blomkålshuvud
- 3 ägg
- 3 dl mandelmjöl
- 1 dl osötad mandelmjölk
- 1 tsk Fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- havssalt
- FYLLNING
- 1 gul lök
- 500 g krossade tomater
- 1 vitlöksklyfta
- havssalt, svartpeppar
- 2 ägg
- 1/2 dl osötad mandelmjölk
- 50 g Salami zero
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
BOTTEN: Riv blomkålshuvudet och ställ in blomkålsgrynen i en skål i mikron och värm i 10 minuter • Låt svalna en stund och lägg blomkålsgrynen i en kökshandduk och pressa ur all vätska • Mixa alla övriga ingredienser med blomkålen i en matberedare och bred ut över en plåt med bakplåtspapper • Grädda i cirka 15 minuter.
FYLLNING: Hacka löken och blanda med de krossade tomaterna • Pressa i vitlöksklyftan • Salta och peppra • Bred ut tomatsåsen över pizzan • Blanda ägg, mandelmjölk i en skål och häll försiktigt över pizzan • Toppa med salamiskivorna och ställ in i ugnen ytterligare 15 minuter.
Fotograf: John Hagby