Paleo-chokladbiskvier

- Energi: 70 kcal
- Protein: 1 gram/portion
- Fett: 7 gram/portion
- Kolhydrater: 2 gram/portion
Ingredienser
-
Smörkräm
- 50 g smör
- 1 äggula
- 1/2 krm vaniljpulver
- 1 tsk honung
-
Botten
- 1 1/2 äggvitor
- 3/4 dl mandelmjöl
- 50 g choklad (minst 70%)
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ingredienserna till smörkrämen. Rör kraftigt tills den är jämn och lite fluffig. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd i mandelmjölet försiktigt. Forma puckar, ca 35 mm i diameter och 10 mm höga av smeten på ett bakplåtspapper. Grädda 12 minuter i ugnen. Låt bottnarna svalna. Forma en toppig klick smörkräm på varje botten. Ställ på kylning. Smält chokladen, den skall vara lätt flytande men inte så varm att den smälter smörkrämen. Doppa varje biskvi så att choklad täcker all smörkräm. Låt svalna till chokladen stelnat.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden