Chokladbollar med kokos

Testa att baka Marjas nyttiga chokladbollar fyllda med godsaker som pecan, kokosolja och mandel.
Antal: 10 stycken

Ingredienser

  • 20 g kokosolja
  • 2 msk äggvita
  • 1 dl mandelmjöl
  • 20 g pecannötter
  • 4 msk riven kokos
  • 2 msk pofiber
  • 3 msk sötströ
  • 2-3 msk kakao
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 msk hett vatten
  • 2 krm snabbkaffepulver

Gör så här

Finhacka pecannötterna. Blanda hett vatten och snabbkaffe, och låt svalna.
Blanda samman alla ingredienser och rulla bollar av egen. Rulla därefter chokladbollarna i riven kokos.

Tips: Doppa bollarna i smält choklad!

bakasockerfritt.se

Receptförfattare:

Fotograf: Marja Folcke

Relaterat innehåll

Raw chokladbollar

Hälsosamma chokladbollar gjorda av färska dadlar, nötter, frön och kakao. Perfekta att äta som mellan- mål och när man är på språng!...

Krispiga chokladbollar

Lägg smör i en skål. Tillsätt sötningsmedel och rör om med en gaffel. Krossa kokoschipsen i handflatan och tillsätt i smörblandningen tillsammans med ...

Dadelbollar (utan nötter)

Dadelbollar (utan nötter) är en stor favorit hos mina barn. Sötman och krämigheten från dadlarna ihop med kakaon är fantastiskt god! Ett perfekt alter...

Ekofilosophies keto-bollar

En variant på den klassiska havre/chokladbollen fast för LCHF:are... dvs lite fetare och lite godare. Här har ni min variant på den omtalade keto-boll...

Emmas ketobollar

Mumsiga kokosbollar för den som vill hålla kolhydraterna till ett minimum. Själv brukar jag hoppa över sötning, men smaken är som baken!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!