Kesoplättar

Om du inte tål nötter eller mandel är dessa kesoplättar ett bra alternativ till vanliga LCHF-pannkakor. Nej, förresten kesoplättarna är fantastiskt goda – oavsett allergi eller inte.
Antal: 3–4 portioner
  • Energi: 377 kcal
  • Protein: 30 gram/portion
  • Fett: 30 gram/portion
  • Kolhydrater: 3 gram/portion

Ingredienser

  • 250 g keso
  • 5 ägg
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk smör eller kokosfett
  • Servering 1

  • 1–2 dl blåbär, hallon eller jordgubbar
  • 2 dl grekisk yoghurt eller vispgrädde
  • Servering 2

  • 2 dl majonnäs
  • 1 burk räkor/kräftstjärtar i lag
  • 1 knippe dill

Gör så här

1. Blanda alla ingredienserna till smeten med en sked eller stor gaffel i en skål. Låt svälla i 5 minuter eller mer.

2. Värm smör eller olja i en stekpanna, gärna teflon eftersom kesogrynen fastnar lätt när de smälter. Stek plättarna på medelhögvärme 3–4 minuter på varje sida. Vänd försiktigt mellan varven.

3. Servera med bär och vispad grädde eller yoghurt. Eller med räkröra som består av majonnäs, väl avrunna räkor och finhackad dill.

TIPS! Här serveras kesopannkakorna med bär eller räkröra. Men det går att variera med ett par skivor stekt bacon eller en vegetarisk variant. Jag brukar tärna en mogen avokado för två personer, dela en näve cocktailtomater och blanda med majonnäs. Och toppa med finhackade färska örtkryddor.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevztoff

Relaterat innehåll

Bananpannkaka

Mixa ingredienserna utom smöret med stavmixer. Smeten ska vila ett par minuter. Sätt på en mindre stekpanna på medelhögvärme. Stek i rikligt med smör ...

Marjas pannkakor

Mångsidigt recept som påminner mycket om "vanliga" pannkakor. Passar bra som frukost, mellis eller varför inte till fyllda crèpes?...

Paleoplättar

Vispa ihop alla ingredienserna. Stek varsamt i kokosolja. Servera med bär. ...

Tjocka pannkakor med blomkål och parmesan

Ett pannkaksrecept som inte innehåller grädde. Smeten får fin konsistens med hjälp av blomkål och härlig parmesan ost. Supergott och mättande!...

Zucchiniplättar

Frasiga zucchiniplättar med gräddfil, hackad rödlök och lite gräslök. Det är gott med gröna bönor till!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!