Kesoplättar

- Energi: 377 kcal
- Protein: 30 gram/portion
- Fett: 30 gram/portion
- Kolhydrater: 3 gram/portion
Ingredienser
- 250 g keso
- 5 ägg
- 2 msk fiberhusk
- 2 msk smör eller kokosfett
Servering 1
- 1–2 dl blåbär, hallon eller jordgubbar
- 2 dl grekisk yoghurt eller vispgrädde
Servering 2
- 2 dl majonnäs
- 1 burk räkor/kräftstjärtar i lag
- 1 knippe dill
Gör så här
1. Blanda alla ingredienserna till smeten med en sked eller stor gaffel i en skål. Låt svälla i 5 minuter eller mer.
2. Värm smör eller olja i en stekpanna, gärna teflon eftersom kesogrynen fastnar lätt när de smälter. Stek plättarna på medelhögvärme 3–4 minuter på varje sida. Vänd försiktigt mellan varven.
3. Servera med bär och vispad grädde eller yoghurt. Eller med räkröra som består av majonnäs, väl avrunna räkor och finhackad dill.
TIPS! Här serveras kesopannkakorna med bär eller räkröra. Men det går att variera med ett par skivor stekt bacon eller en vegetarisk variant. Jag brukar tärna en mogen avokado för två personer, dela en näve cocktailtomater och blanda med majonnäs. Och toppa med finhackade färska örtkryddor.
Fotograf: Emma Shevztoff