Karins goda sallad med parmesandressing

- Kolhydrater: 7 gram/portion
Ingredienser
- valfri mängd blandsallad
- 4 löst kokta ägg
- 1 näve cocktailtomater
- 300 g varmrökt lax
- 1 paket bacon eller 150 g kallrökt sidfläsk
- smör, att steka i
- 250 g sparris
- 1 par msk nötter eller rostade pumpafrön
- DRESSING
- 2 dl crème fraiche
- 50 g färskriven parmesan
- 1 tsk vitlökspulver
- salt och peppar
Gör så här
1. Blanda dressingen. Märkligt nog funkar det bäst med vitlökspulver. Låt stå framme medan du gör resten av salladen. Kylskåpskall dressing är inte gott.
2. Koka äggen som du vill ha dem. Här tycker jag att det blir godast med löst kokta.
3. Lägg upp sallad och tomater. Dela laxen i munsbitar och lägg i.
4. Knaperstek bacon i smör. Lyft upp.
5. Stek sparrisen några minuter i samma panna. Tillsätt gärna mer smör.
6. Stekfettet ska sparas till serveringen.
7. Sedan är det bara att lägga upp resten av ingredienserna på salladen och ringla över stekfettet.
8. Servera med den goda dressingen.
Fotograf: Emma Shevtzoff