Karins goda sallad med parmesandressing

Denna underbara sallad med ägg, lax och knaperstekt bacon bjöd en kär vännina på nyligen. Den var så god att jag tänkte direkt: Den där snor jag till nästa bok. Så gott att man nästan gråter…
Antal: 4
  • Kolhydrater: 7 gram/portion

Ingredienser

  • valfri mängd blandsallad
  • 4 löst kokta ägg
  • 1 näve cocktailtomater
  • 300 g varmrökt lax
  • 1 paket bacon eller 150 g kallrökt sidfläsk
  • smör, att steka i
  • 250 g sparris
  • 1 par msk nötter eller rostade pumpafrön
  • DRESSING
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g färskriven parmesan
  • 1 tsk vitlökspulver
  • salt och peppar

Gör så här

1. Blanda dressingen. Märkligt nog funkar det bäst med vitlökspulver. Låt stå framme medan du gör resten av salladen. Kylskåpskall dressing är inte gott.

2. Koka äggen som du vill ha dem. Här tycker jag att det blir godast med löst kokta.

3. Lägg upp sallad och tomater. Dela laxen i munsbitar och lägg i.

4. Knaperstek bacon i smör. Lyft upp.

5. Stek sparrisen några minuter i samma panna. Tillsätt gärna mer smör.

6. Stekfettet ska sparas till serveringen.

7. Sedan är det bara att lägga upp resten av ingredienserna på salladen och ringla över stekfettet.

8. Servera med den goda dressingen.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

FOTO EMMA SHEVZTOFF

Friterad fisk med gräddstuvad spenat

Fisk och stuvad spenat är en klassikt smakkombo som kan bli hur tråkig som helst men som här fått fin twist med vitlök och citron....

Högrevsfärsbiffar med kumminkål och bacon

Smarriga biffar som passar såväl till fest som vardagslyx! Fantastisk fin smakkombo med nötfärs, bacon och krämig kumminkål!...

Emma Shevtzoff

Pestokyckling med feta och oliver

Fira helgen med att svänga ihop en underbar god men löjligt enkel gratäng som det bästa av Italien och Grekland, pesto och fetaost, förenas i denna hä...

Karins goda sallad med parmesandressing

Denna underbara sallad med ägg, lax och knaperstekt bacon bjöd en kär vännina på nyligen. Den var så god att jag tänkte direkt: Den där snor jag till ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!