Friterad fisk med gräddstuvad spenat

Fisk och stuvad spenat är en klassikt smakkombo som kan bli hur tråkig som helst men som här fått fin twist med vitlök och citron.
Antal: 4
  • Energi: 750 kcal
  • Protein: 48 gram/portion
  • Fett: 60 gram/portion
  • Kolhydrater: 4 gram/portion

Ingredienser

  • Gräddstuvad spenat
  • 400 g djupfryst spenat
  • 2 vitlöksklyftor eller 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde
  • citronzest, 1/2 citron
  • salt, peppar
  • Friterad fisk
  • 1–2 ägg
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl parmesan, färskriven
  • 2 msk mandelmjöl eller Pofiber om du inte tål mandel
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 800 g vit fiskfilé, torsk eller kojla
  • 5 dl olja av god kvalitet, till fritering

Gör så här

Gräddstuvad spenat

Ta fram den djupfrysta spenaten och låt tina • Krama ur eventuell vätska • Fräs den finhackade vitlöken – eller schalottenlök om du inte gillar vitlök – i smöret • Tillsätt spenaten och rör om • Slå på grädden och låt puttra i några minuter • Riv citronzesten över • Smaka av med salt och peppar och servera direkt.

Friterad fisk

Vispa ägg och grädde i en djup tallrik • Blanda parmesan, mandelmjöl/Pofiber, salt och peppar i en annan djup tallrik • Skär filén i portionsbitar och doppa först i ägget och sedan i paneringen • Värm oljan till 160–180 grader, saknar du termometer kan du testa att lägga i en liten bit panerad fisk, om den blir gyllenbrun på ca 1 minut är temperaturen rätt • Men fortsätt att hålla koll och justera värmen • Fritera fisken tills den fått fin färg och servera direkt till den gräddstuvade spenaten.

TIPS!
Detta recept ingår i min senaste kokbok Vardagsgott! som du kan beställa här till bästa pris.

 

 

 

800 g vit fiskfilé, torsk eller kolja

5 dl rapsolja av god kvalitet, helst

kallpressad, att fritera i.

 

 

 

 

 

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Beställ Vardagsgott! redan idag

Nu är den äntligen här, min nya kokbok! Vardagsgott! är maxad med läcker lågkolhydratmat utan socker, gluten och krångel. 100 % matkärlek! I boken ha...

FOTO: EMMA SHEVTZOFF

Avokado- och grapefruktsallad

Avokadons lena fetma gifter sig perfekt med grapefruktens bitterljuva smak. Här har jag valt att snitsa till kombon med kapris och rostad mandel som g...

EMMA SHEVTZOFF

Krämig tomatsoppa med halloumikrutonger

Vintertid är burktomater en riktig räddningsplanka när man är på jakt efter antioxidanter och vitaminer som gynnar immunförsvaret. Den här soppan är e...

FOTO EMMA SHEVZTOFF

Friterad fisk med gräddstuvad spenat

Fisk och stuvad spenat är en klassikt smakkombo som kan bli hur tråkig som helst men som här fått fin twist med vitlök och citron....

FOTO EMMA SHEVTZOFF

Minimuffins med havtorn

Havtorn är ett svenskt superbär som ger en otrolig vitaminkick. Det är ganska syrligt och beskt naturellt men smakar fint i matmuffins....

FOTO EMMA SHEVTZOFF

Nyponbollar

Små och naggande goda men fullproppade med C-vitamin och andra nyttigheter. Smakar gott till kaffet efter maten eller som minimellis efter en rask pro...

Högrevsfärsbiffar med kumminkål och bacon

Smarriga biffar som passar såväl till fest som vardagslyx! Fantastisk fin smakkombo med nötfärs, bacon och krämig kumminkål!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!