Avokado- och grapefruktsallad

Avokadons lena fetma gifter sig perfekt med grapefruktens bitterljuva smak. Här har jag valt att snitsa till kombon med kapris och rostad mandel som ger fin sälta och knaprighet
Antal: 2
  • Energi: 475 kcal
  • Protein: 5 gram/portion
  • Fett: 45 gram/portion
  • Kolhydrater: 14 gram/portion

Ingredienser

  • 2 msk mandelspån
  • 2–3 mogna avokador
  • 1 stor röd grapefrukt (snyggast med röd men det går lika bra med gul)
  • 1 msk små kapris
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt, svartpeppar

Gör så här

Rosta mandeln i en torr het panna tills den fått fin färg • Skala och skiva avokadorna och grapefrukten fint • Lägg upp direkt på två assietter eller ett fat • Strö över mandel och kapris • Ringla över olja och salta och peppra.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shavtzoff

Relaterat innehåll

Fänkålssallad med kummin

Krispigt fräsch sallad med smak av lime och kummin till vegopajen. Passar också fint till grillrätter och varmrökt fisk!...

Gulbetssallad med ansjovis

tärna gulbetor, ansjovis och lök fint. Blanda med majon­ näsen i en skål. Dekorera med finklippt gräslök. Servera i babygem­ eller endivblad. ...

Sparris- och avokadosallad

Koka äggen mjuka. Kyl och skala. Dela äggen i halvor. Skiva avokadon och pressa lite citronsaft över. Ställ åt sidan. Smörstek eller grilla sparrisen ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!