Sparris- och avokadosallad

Antal: 4-6 portioner
  • Energi: 254 kcal
  • Protein: 11 gram/portion
  • Fett: 21 gram/portion
  • Kolhydrater: 3 gram/portion

Ingredienser

  • 3 ägg, kokta
  • 3 mogna avokado
  • citronsaft
  • grön sparris, en bunt
  • 150 g ruccola
  • sardeller, en burk 80 g
  • 2 msk solrosfrön
  • olivolja

Gör så här

Koka äggen mjuka. Kyl och skala. Dela äggen i halvor. Skiva avokadon och pressa lite citronsaft över. Ställ åt sidan. Smörstek eller grilla sparrisen i några minuter, tills den får fin färg. Lägg ut rucolan över ett stort fat eller en grund salladsskål. Sprid sparrisen, avokadon och äggklyftorna över. Toppa med sardellfiléerna och solrosfröna. Ringla över lite olivolja.

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Sjöström

Relaterat innehåll

Sallad på avokado och grape

Dela avokadorna, plocka ut kärnan och ta bort skalet. Skiva i halvcentimetertjocka skivor. Skala, klyfta och filea grapefrukten. Tillsätt kaprisen, ol...

Parmesanraka med löjrom

Finhacka löken och stek mjuk i kokosfett eller i smör. Mixa ihop ägg, fiberhusk, keso med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Rör ner löken och o...

Grekisk kycklinggryta

Skala gul lök och vitlök. Dela gula löken i klyftor. Vitlöksklyftorna ska vara hela. Börja med att steka kycklingen i olivolja tills den fått färg. Sa...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!