Parmesanraka med löjrom

Antal: 4 portioner
  • Energi: 267 kcal
  • Protein: 14 gram/portion
  • Fett: 22 gram/portion
  • Kolhydrater: 4 gram/portion

Ingredienser

  • Parmesanrakor

  • 0,5 gul lök
  • 1 ägg
  • 0,75 msk fiberhusk
  • 125 g keso
  • salt & peppar
  • ekologiskt kokosfett eller smör att steka i
  • 1 dl riven parmesan
  • Garnering

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 burk löjrom
  • 0,5 finhackad rödlök

Gör så här

Finhacka löken och stek mjuk i kokosfett eller i smör. Mixa ihop ägg, fiberhusk, keso med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Rör ner löken och osten i kesosmeten. Stek 4 plättar på medelstark värme, några minuter på varje sida, platta gärna till plättarna efter en vändning. Servera med en klick crème fraiche, löjrom och hackad rödlök. Mums!

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Grekisk kycklinggryta

Skala gul lök och vitlök. Dela gula löken i klyftor. Vitlöksklyftorna ska vara hela. Börja med att steka kycklingen i olivolja tills den fått färg. Sa...

Grekisk yoghurt med nötter

Smörstek nötterna på medelhög värme. Låt svalna. Fördela yoghurten i 6 mindre glas. Lägg i nötter och björnbär och ringla över honungen. ...

Shrimp Saganaki

Sätt ugnen på 250 grader. Skålla tomaterna, skala dem och hacka fint. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och stek tills den mjuknat, cirka 5 ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!