Grekisk kycklinggryta

- Energi: 394 kcal
- Protein: 31 gram/portion
- Fett: 8 gram/portion
- Kolhydrater: 8 gram/portion
Ingredienser
- 3 gula lökar
- 6 vitlöksklyftor
- 8 kycklingben - ca 900 g
- salt, peppar
- 1 dl vatten
- saften av en citron eller 1 dl vitt vin
- 1 kycklingbuljongtärning, valfritt
- 1 msk torkad rosmarin eller några färska kvistar
- 1 citron
- 1 burk urkärnade kalamasoliver
Gör så här
Skala gul lök och vitlök. Dela gula löken i klyftor. Vitlöksklyftorna ska vara hela. Börja med att steka kycklingen i olivolja tills den fått färg. Salta och peppra. Ta upp och ställ åt sidan. Fräs vitlök och lök i samma panna eller gryta. Slå på vatten och citronsaft. Tillsätt buljongen. Rör om. Lägg tillbaka kycklingdelarna och strö över rosmarin och oliverna Låt puttra på medelvärme 20 minuter. Sänkt värmen till låg och koka ytterligare 15 minuter. Garnera med citronklyftor. Servera med blomkålsris eller annat valfritt tillbehör.
Fotograf: Annie Anderberg