Svampfyllda paprikor

Antal: 4 portioner
  • Energi: 562 kcal
  • Protein: 35 gram/portion
  • Fett: 38 gram/portion
  • Kolhydrater: 15 gram/portion

Ingredienser

  • 4 paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g champinjoner
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 burk passerade tomater
  • 300 g fetaost
  • 150 g lagrad riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj paprikorna, dela på längden och kärna ur. Ställ dem i en ugnsfast form. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i centimeterstora tärningar. Fräs lök och vitlök med kryddorna i olivolja 5–10 minuter. Lyft undan löken och stek champinjonerna. Blanda champinjoner och lök och stek i ytterligare 5 minuter. Tillsätt tomaterna och låt koka ihop i 5–10 minuter. Ta bort från spisen och låt röran svalna något. Smula fetaosten i en bunke. Tillsätt grönsaks­röran och blanda väl. Fyll paprikorna. Strö över den rivna osten. Grädda i ugnen tills osten fått fin färg.

Receptförfattare:

Fotograf: Annie Anderberg

Relaterat innehåll

Grekisk yoghurt med nötter

Smörstek nötterna på medelhög värme. Låt svalna. Fördela yoghurten i 6 mindre glas. Lägg i nötter och björnbär och ringla över honungen. ...

Grönkålspaj med valnötter och cheddar

Pajdeg: Mixa mandelmjöl och sesamfrön och blanda i övriga ingredienser till en deg. Låt vila i kylskåpet en halvtimme och tryck sedan ut i pajform ell...

Auberginegratäng

Gillar du Janssons frestelse kommer du att bli salig när du sätter tänderna i auberginegratängen med lök och fetaost!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!