Svampfyllda paprikor

- Energi: 562 kcal
- Protein: 35 gram/portion
- Fett: 38 gram/portion
- Kolhydrater: 15 gram/portion
Ingredienser
- 4 paprikor
- 2 msk olivolja
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 500 g champinjoner
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 burk passerade tomater
- 300 g fetaost
- 150 g lagrad riven ost
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj paprikorna, dela på längden och kärna ur. Ställ dem i en ugnsfast form. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i centimeterstora tärningar. Fräs lök och vitlök med kryddorna i olivolja 5–10 minuter. Lyft undan löken och stek champinjonerna. Blanda champinjoner och lök och stek i ytterligare 5 minuter. Tillsätt tomaterna och låt koka ihop i 5–10 minuter. Ta bort från spisen och låt röran svalna något. Smula fetaosten i en bunke. Tillsätt grönsaksröran och blanda väl. Fyll paprikorna. Strö över den rivna osten. Grädda i ugnen tills osten fått fin färg.
Fotograf: Annie Anderberg