Grönkålspaj med valnötter och cheddar

Antal: 6 portioner
  • Energi: 670 kcal
  • Protein: 22 gram/portion
  • Fett: 60 gram/portion
  • Kolhydrater: 10 gram/portion

Ingredienser

  • Pajdeg

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 40 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning

  • 200 g färsk grönkål
  • 2 rödlökar
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 150 g riven cheddar
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

Pajdeg: Mixa mandelmjöl och sesamfrön och blanda i övriga ingredienser till en deg. Låt vila i kylskåpet en halvtimme och tryck sedan ut i pajform eller mindre portionsformar. Nagga botten med gaffel.

Grädda i 175 grader, cirka 8 minuter, tills skalet fått lite färg.Ta sedan ut och höj gradantalet till 200 grader.

 

Fyllning: Hacka grönkålen grovt och koka i lättsaltat vatten i 3–4 minuter. Låt rinna av och krama ur vätskan. Skala löken och finhacka och stek sedan lök och grönkål i en stekpanna. Salta och peppra, Fördela i paj­skalen, lägg sedan nötter och ost över. Vispa ihop ägg och vispgrädde, salta och peppra och häll fyllningen i pajskalen. Grädda i 30–40 minuter.

 

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Biffar med fetaost och gräddsås

Underbart goda biffar med fetaost och gräddsås som går hem hos hela familjen!...

Lyxiga grönkålschips

Lyxa till fredagsmyset med nyttiga grönkålschips!...

Laxbiffar med limeaioli

Smarrig vardagsrätt med lyxkänsla. Ett av Åses populära laxrecept!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!