Laxbiffar med limeaioli

Smarrig vardagsrätt med lyxkänsla. Ett av Åses populära laxrecept!
Antal: 4 portioner
  • Energi: 193 kcal
  • Protein: 17 gram/portion
  • Fett: 80 gram/portion
  • Kolhydrater: 3 gram/portion

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 1 ägg
  • 1 hackad gul lök
  • 1 lime - rivet skal och saften
  • 1 urkärnad röd chilipeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör till stekning
  • 2 pressade vitlöksklyftor till aiolin
  • 1 msk limesaft till aiolin
  • 1 msk dijonsenap till aiolin
  • 1 ägg till aiolin
  • 2 dl neutral rapsolja till aiolin
  • 1 tsk rivet limeskal till aiolin
  • salt & peppar

Gör så här

Mixa allt till laxbiffarna i matberedare (med kniv) till färs. Forma till biffar och stek i smör, ca 2 minuter på varje sida på ganska hög värme.

Alla ingredienser till aiolin ska hålla samma temperatur. Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten. Kör tills aiolin gått ihop. Det blir en stor sats, som kan förvaras i kylskåp 1 vecka. Till servering är 2 msk/portion lagom.

Servering: Lägg bladgrönsaker på tallriken och ringla lite olivolja och flingsalt ovanpå. Lägg laxbiffarna ovanpå med två klickar aioli bredvid.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Lax i ugnen med pressad sötpotatis, brunsås och lingon

Detta är nog familjens favorit när det gäller lax. Kombinationen lax, brunsås, lingon och sötpotatis är helt underbar, ni måste bara testa!...

Lax i ugnen med squash och broccoli

Perfekt till vardag - snabb och enkel sen ett stort plus att den är god....

Lax med chevre och tapenade

Har inte tänkt på tapenade tidigare men fick denna inspiration från Allt om LCHF bilagan. Måste säga att den blev väldigt god, istället för röd/vitkål...

Lax med kokt sparris

Sätt ugnen på 200 grader, salt och peppar på laxen, grädda i ca 20 min. Skär eller dela av nedre delen av sparrisen och koka den precis mjuk. Låt ånga...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!