Laxbiffar med limeaioli
Smarrig vardagsrätt med lyxkänsla. Ett av Åses populära laxrecept!

Antal: 4 portioner
- Energi: 193 kcal
- Protein: 17 gram/portion
- Fett: 80 gram/portion
- Kolhydrater: 3 gram/portion
Ingredienser
- 4 laxfiléer
- 1 ägg
- 1 hackad gul lök
- 1 lime - rivet skal och saften
- 1 urkärnad röd chilipeppar
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- smör till stekning
- 2 pressade vitlöksklyftor till aiolin
- 1 msk limesaft till aiolin
- 1 msk dijonsenap till aiolin
- 1 ägg till aiolin
- 2 dl neutral rapsolja till aiolin
- 1 tsk rivet limeskal till aiolin
- salt & peppar
Gör så här
Mixa allt till laxbiffarna i matberedare (med kniv) till färs. Forma till biffar och stek i smör, ca 2 minuter på varje sida på ganska hög värme.
Alla ingredienser till aiolin ska hålla samma temperatur. Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten. Kör tills aiolin gått ihop. Det blir en stor sats, som kan förvaras i kylskåp 1 vecka. Till servering är 2 msk/portion lagom.
Servering: Lägg bladgrönsaker på tallriken och ringla lite olivolja och flingsalt ovanpå. Lägg laxbiffarna ovanpå med två klickar aioli bredvid.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!