Lax med chevre och tapenade

Har inte tänkt på tapenade tidigare men fick denna inspiration från Allt om LCHF bilagan. Måste säga att den blev väldigt god, istället för röd/vitkålssallad hade vi en vanlig sallad med tomat och feta ost.
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 600 g Laxfilé
  • 100 g Chevré
  • 1 dl Tapenade - paprika och oliver
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader

Smörj en ugnsfast form med olivolja och lägg sedan i laxfilén

Blanda samman chevré och tapenade

Salt och peppra lite på laxfilén, strö över/pensla laxen med röran av chevré och tapenade

Grädda i ugnen ca 20 minuter

Servera en god grönsallad med lite tomat, feta ost.

Smaklig måltid

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Lantz

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!