Biffar med fetaost och gräddsås

Underbart goda biffar med fetaost och gräddsås som går hem hos hela familjen!
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 paket fetaost (150 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 tsk kalvfond, viltfond eller soja, valfritt
  • salt & peppar
  • smör att steka i

Gör så här

Finhacka löken och stek mjuk i smör. Medan löken puttrar blandar du alla ingredienser utom grädde i en skål – spara dock halva paketet fetaost (75 g). Rör sedan ner löken i färsblandningen. Forma 8 biffar och stek i rikligt med smör, ca 7 minuter på varje sida. När biffarna är klara sparar du stekfettet i pannan, slår på grädden och låter puttra ihop till en gräddsås.

Ta resten av fetaosten och mosa ihop med crème fraichen. Voilá – du har 8 biffar, gräddsås och en fetaostkräm. Servera med sallad och grönsaker!

Relaterat innehåll

Lammfärsbiffar med fetaost och ajvarsås

1. Blanda ihop alla ingredienserna och forma 8 avlånga biffar. Stek på medelhög värme med både smör och olivolja i minst 10 minuter eller tills biffar...

Biffar med kantarellsås

Dessa biffar fick tummen upp av sonen, måste hålla med om att de blev verkligen goda och saftiga. Jag gjorde dessa i ugnen så att man slipper allt os....

Fyllda lammfärsbiffar med tomatsås

Kanske den godaste tomatsåsen du smakat! En riktigt bra smakkombination tillsammans med saftiga lammfärsbiffar fyllda med fetaost...

Färskostfyllda biffar

Blanda nötfärs med grädde, ägg, kalvfond, salt och peppar. Gör fyra runda plattor av färsen. Lägg en klick färskost ovanpå varje platta. Nyp ihop och ...

Lammfärsbiffar med fetaost

Blanda lammfärsen och övriga ingredienser till en fast smet. Låt gärna stå någon timme så alla smaker sätter sig bättre. Blöt händerna och forma bi...

Ny favorit - hönsfärsbiffar!

Nu ska ni få tips på en grymt enkel, god och somrig middagsrätt! Perfekt för lata varma sommarkvällar. För att få lite variation på allt nötköt...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!