Biffar med fetaost och gräddsås
Underbart goda biffar med fetaost och gräddsås som går hem hos hela familjen!

Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 400 g köttfärs
- 1 gul lök
- 1 ägg
- 1 paket fetaost (150 g)
- 2 dl crème fraiche
- 3 dl vispgrädde
- 1,5 tsk kalvfond, viltfond eller soja, valfritt
- salt & peppar
- smör att steka i
Gör så här
Finhacka löken och stek mjuk i smör. Medan löken puttrar blandar du alla ingredienser utom grädde i en skål – spara dock halva paketet fetaost (75 g). Rör sedan ner löken i färsblandningen. Forma 8 biffar och stek i rikligt med smör, ca 7 minuter på varje sida. När biffarna är klara sparar du stekfettet i pannan, slår på grädden och låter puttra ihop till en gräddsås.
Ta resten av fetaosten och mosa ihop med crème fraichen. Voilá – du har 8 biffar, gräddsås och en fetaostkräm. Servera med sallad och grönsaker!
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!