Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/ny-favorit-honsfarsbiffar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Ny favorit – hönsfärsbiffar!

Blogginlägg  

DSC_0036_S

Nu ska ni få tips på en grymt enkel, god och somrig middagsrätt! Perfekt för lata varma sommarkvällar.

För att få lite variation på allt nötkött köper vi ibland hönsfärs. I butiken jag handlar finns det dessutom ekologisk svensk hönsfärs, kostar runt 40 kr för 500 gram. Rätt bra pris för svensk ekologiskt kött med andra ord.

Konsistensen på hönsfärs jämfört med annan färs är att den är oerhört finmald, den är mer som en smet än som en strimlig färs. Därför använder jag den till att göra biffar av vilket är väldigt lätt eftersom du inte direkt behöver stå och arbeta ihop färsen som du gör med tex nötfärs.

RECEPT (4 portioner eller 6 stora biffar)
Biffarna
ca 500 gram hönsfärs
1 ägg
salt och svartpeppar
ca 1 matsked torkad persilja
några klickar smör

Tomatsås
1 paket passerade tomater
salt och svartpeppar
4 klyftor vitlök
1 tesked torkad persilja
en näve färsk basilika (har du torkad så ta då en matsked)
ett knippe färsk lök eller en hel gul och en hel röd lök
några stora klickar smör

Zoodles
1 stor zucchini

Tillbehör
ev lite riven ost, tex parmesan

Ta en bunke och lägg i färsen. Tillsätt ägget och kryddorna. Gegga ihop. Ta en ugnsfast glasform, forma 6 stora biffar och lägg i formen. Lägg några små smörklickar lite här och där. Sätt in i ugnen på 100 grader i ca 40 minuter.

Ta en bunke, häll i de passerade tomaterna, tillsätt kryddorna och pressa i vitlöken. Skala lökarna och skär dem i bitar eller behåll dem hela ifall du har små färska lökar.

När biffarna stått i 40 minuter tar du ut dem, lägger lökarna i formen och häller över tomatsåsen. Lägg ut lite smörklickar här och där. Sätt in formen i ugnen igen och låt stå tills lökarna blivit mjuka. Tar kanske ytterligare 30 minuter.

Vill du snabba på det hela så sätter du istället ugnen på 175 grader och ungefär halverar tillagningstiden.

Gör dina zoodels av zucchinin med hjälp av en grönsakssvarv.

Servera biffarna med den råa zucchinin och tomatsåsen. Vill du kan du toppa med lite riven parmesanost eller som jag ett par rejäla smörklickar.

Glöm inte kika in på min blogg Ekofilosophie där ni hittar över 300 recept för LCHF/paleo och en massa annat intressant. Ekofilosophie kan ni föja på Facebook, Instagram, Pinterest och Bloglovin samt e-mail. Kolla i högerspaleten på bloggen så kan ni klicka er in på övriga sociala media samt anmäla er för att följa bloggen via e-mail.

Ha en fin dag!

DSC_0030_S

(Visited 1 279 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!