Ekofilosophies rulltårta med smörkräm
BlogginläggGod morgon!
För er som vill vara strikta men ändå ha något gott att äta till kaffet kan denna variant på rulltårta med smörkräm kanske vara något att testa. Jag sitter just och väntar på att rulltårtan ska bli klar! Sedan ska jag avnjuta den tillsammans med gott nybryggt kaffe.
RECEPT (6-8 bitar)
Äggrullen 3 hela ägg lite mald kanel och kardemumma Smörkrämen 100 g rumsvarmt smör 1 äggula 1 msk sukrin strö 1,5 krm äkta vaniljpulver
- Ta två bunkar. Dela på 3 ägg och häll äggulorna i ena bunken och vitorna i den andra (gärna en hög mixerbunke). I bunken med gulorna lägger du i lite kanel och kardemumma och rör runt med en gaffel.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda sedan försiktigt i vitorna i bunken med äggulorna så att allt bandas väl.
- Sätt ugnen på 150 grader. Ta en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Bred ut äggsmeten i ett 1 cm tjockt lager så att det blir en rektangel som är något större än ett A4-ark.
- Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
- Lägg det rumsvarma smöret i en bunke. Lägg i äggulan, sukrinet och vaniljpulvret. Blanda ihop till en jämn smet.
- När äggbrödet är klart, ta av det från bakplåtspapperet och låt det svalna helt. Bred sedan på smörkrämen och rulla ihop till en rulle. Eventuellt kan du låta rullen stå en liten stund i kylskåpet innan du skär den i bitar.
Ha nu en härlig helg allihopa! Kika gärna in på min blogg Ekofilosophie och följ bloggen på Facebook och Instagram.