Gör en meatzza av sista julskinkan!
BlogginläggHej på er!
Har ni kvar lite julskinka i kylen?
Kanske har ni testat göra meatzza, alltså en variant på pizza där botten är gjord av köttfärs. Så här efter jul då man kanske fortfarande, trots idogt ätande, har kvar en bit av julskinkan så kan man göra en julvariant på meatzza och helt enkelt använda en skiva julskinka till pizzabotten.
Det gjorde vi på nyårsdagen och det blev både gott, enkelt och mättande. Kanske något att testa ifall du har skinka kvar och vill göra något nytt med den!
RECEPT
Julskinka valfritt antal skivor Tomatsås Stekt lök (gul och röd) Riven ost valfri sort och mängd
Enkel tomatsås gör du så här:
1 paket passerade tomater 2 tsk torkad basilika 3 klyftor vitlök 1 tsk oregano lite salt och svartpeppar
- Ta en bunke och häll i tomaterna.
- Pressa i vitlöken och tillsätt kryddorna.
- Rör runt.
Pizzan gör du så här:
- Ta en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär skivor av skinkan och lägg på plåten. Bre på lite tomatsås och lägg sedan på någon topping. Jag tog lite smörstekt lök och sedan riven ost.
- Sätt in i ugnen tills osten smält.
- Ät pizzan som den är eller med lite sallad.
Kika gärna in på min blogg Ekofilosophie för fler goda och inspirerande recept! Bloggen går att följa på Facebook och Instagram också, så kika gärna in även där!