Rotsellerikaka – supergott tillbehör till kött!
BlogginläggDet här receptet hittade jag på som tillbehör till en varmrätt med struts som vi bjöd på för några helger sedan. Tillbehöret gjorde succé och jag tänkte därför dela med mig av receptet även här. Hoppas ni gillar det!
RECEPT (8-10 portioner)
1 normalstor rotselleri
1/2 paket fryst bladspenat
3 stora klyftor vitlök
4 ägg
ca 75 gram smör
salt och svartpeppar
Skala rotsellerin och skär den i små bitar. Ångkoka mjuka. När rotsellerin är mjuk lägger du över den i en kastrull. Lägg i smör, pressa i vitlöken, salta och peppra. Mosa med en potatismosare.
Tina bladspenaten och krama ur vattnet. Lägg i spenaten i kastrullen med rotsellerimoset. Blanda runt med en sked och smaka av.
Ta en bunke och knäck i äggen, vispa ihop äggen med en gaffel.
När rotselleriblandningen har svalnat något tillsätter du äggblandningen och rör ihop så att allt blandas väl.
Ta en springform eller pajform, smöra kanterna och botten och lägg sedan i rotselleriröran. Bred ut till en jämn kaka. Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter eller tills äggsmeten stelnat.
Kika gärna in på min blogg Ekofilosophie där ni hittar en massa recept för LCHF/paleo och en massa annan inspirerande läsning. Du kan även följa bloggen på Facebook och Instagram.
Ha det fint!