Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/10-ravaror-jag-alltid-har-hemma/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

10 råvaror jag alltid har hemma

Blogginlägg  

dsc_0517_s

Det här med LCHF, paleo och så kallad clean eating behöver faktiskt inte vara så himla svårt och komplicerat.

För egen del känns det som att det är kanske 10 råvaror som jag använder och med dessa råvaror går det att variera sig en hel del utan att krångla till det alltför mycket.

På min blogg Ekofilosophie har jag även skrivit om olika kostvarianter och gett lite tips på hur du kan komma igång med att förändra dina kostvanor.

Funderar du på att börja dra ner på kolhydraterna men inte riktigt vet vad du ska äta? Då är mitt tips att hålla det så enkelt som möjligt och sedan ha ett antal rätter som du varierar mellan. Tänk protein, fett och matiga grönsaker. Klart!

Här är min lista på de tio råvaror som jag alltid handlar och har hemma och som jag skulle klara mig riktigt bra på att ha som enda råvaror i allt jag äter:

 1. smör
 2. ägg
 3. kött
 4. kokosolja
 5. Spenat
 6. lök
 7. grönkål
 8. blomkål
 9. rödbeta eller morot (byt mot något med mindre kolhydrater ifall du vill äta strikt, tex brocolli)
 10. Tomater (passerade eller krossade)

Sen vill jag så klart ha en massa goda kryddor att smaksätta med. Vilka är dina favoriter som du alltid handlar?

Av dessa ingredienser kan du laga en hel mängd olika goda, nyttiga och kolhydratsnåla måltider. Både frukostar, luncher och middagar.

Kika gärna in på min blogg Ekofilosophie och följ bloggen på Facebook och Instagram. På bloggen hittar du hundratals med goda recept där bland annat dessa råvaror används!

(Visited 860 times, 1 visits today)
 • Recept
 • Reportage
 • Inspiration
 • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!