Biffar med kantarellsås

Dessa biffar fick tummen upp av sonen, måste hålla med om att de blev verkligen goda och saftiga. Jag gjorde dessa i ugnen så att man slipper allt os.
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk persilja
  • salt, peppar
  • 200 g kantareller
  • 3 dl grädde
  • ca 3 msk philidelphiaost
  • en skvätt soja - Tamaris
  • 1 tärning svampbuljong
  • salt, peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda samman nötfärs, majonnäs, persilja, vitlöksklyftan, salt och peppar

Forma till biffar och lägg på en plåt, eller stek de i en stekpanna med lite smör/kokosfett

Grädda biffarna i ugnen ca 20 minuter

Under tiden biffarna blir klara i ugnen gör du kantarellsåsen

Fräs kantarellerna i lite smör tills de krymper lite, tillsätt sedan grädden, soja, buljong, philadelphiaosten

Låt koka upp och sänk sedan värmen, tänk på att röra om då och då.

Smaka av med salt och peppar

Till detta serverade vi en vanlig sallad men det går lika bra med blomkålsmos, smörstekt blomkål eller strimlad smörstekt vitkål.

Smaklig måltid!

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Lantz

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!