Biffar med kantarellsås

Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 1 dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk persilja
- salt, peppar
- 200 g kantareller
- 3 dl grädde
- ca 3 msk philidelphiaost
- en skvätt soja - Tamaris
- 1 tärning svampbuljong
- salt, peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda samman nötfärs, majonnäs, persilja, vitlöksklyftan, salt och peppar
Forma till biffar och lägg på en plåt, eller stek de i en stekpanna med lite smör/kokosfett
Grädda biffarna i ugnen ca 20 minuter
Under tiden biffarna blir klara i ugnen gör du kantarellsåsen
Fräs kantarellerna i lite smör tills de krymper lite, tillsätt sedan grädden, soja, buljong, philadelphiaosten
Låt koka upp och sänk sedan värmen, tänk på att röra om då och då.
Smaka av med salt och peppar
Till detta serverade vi en vanlig sallad men det går lika bra med blomkålsmos, smörstekt blomkål eller strimlad smörstekt vitkål.
Smaklig måltid!
Fotograf: Pernilla Lantz