Lammfärsbiffar med fetaost

Antal: 4 portioner eller 5-6 biffar
  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 30 gram/portion
  • Fett: 35 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 150 g fetaost
  • 1 näve hackad persilja, färsk eller fryst
  • salt & peppar
  • lök- och vitlökspulver
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • smör

Gör så här

Blanda lammfärsen och övriga ingredienser till en fast smet. Låt gärna stå någon timme så alla smaker sätter sig bättre. Blöt händerna och forma biffar och lägg i ugnsform.

Lägg en liten klick smör på varje biff och kör i ugnen ca 20 min på 200 grader. Sätt gärna på grilläge sista minuterna och höj ev gradantalet till 225 för att få en fin yta. Det gör inget om biffarna är lite rosa i mitten.

Jessicas blogg hittar du på tjockkocken.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!