Lyxiga grönkålschips
Lyxa till fredagsmyset med nyttiga grönkålschips!

Antal: 3 portioner
- Energi: 150 kcal
- Protein: 3 gram/portion
- Fett: 10 gram/portion
- Kolhydrater: 6 gram/portion
Ingredienser
- 6 stjälkar färsk grönkål (300 g)
- 2 msk olja eller valfritt fett
- 0,5 tsk chilipulver
- 0,5 tsk ingefära
- salt & svartpeppar efter smak
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär bort stjälkarna och dela bladen i chipsstora delar. Skölj. Lägg i en salladsslunga eller sila för att få bort vätska. Lägg sedan i en stor skål, häll på resten av ingredienserna och massera in allt i grönkålen med fingrarna. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och fördela grönkålsbladen så glest som möjligt. Torka i ugnen i cirka 15 minuter. Chipsen blir väldigt tunna och spröda!
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!