Lyxiga grönkålschips

Lyxa till fredagsmyset med nyttiga grönkålschips!
Antal: 3 portioner
  • Energi: 150 kcal
  • Protein: 3 gram/portion
  • Fett: 10 gram/portion
  • Kolhydrater: 6 gram/portion

Ingredienser

  • 6 stjälkar färsk grönkål (300 g)
  • 2 msk olja eller valfritt fett
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk ingefära
  • salt & svartpeppar efter smak

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär bort stjälkarna och dela bladen i chipsstora delar. Skölj. Lägg i en salladsslunga eller sila för att få bort vätska. Lägg sedan i en stor skål, häll på resten av ingredienserna och massera in allt i grönkålen med fingrarna. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och fördela grönkålsbladen så glest som möjligt. Torka i ugnen i cirka 15 minuter. Chipsen blir väldigt tunna och spröda!

Relaterat innehåll

Ostiga chips

Krispiga goda chips gjorda på parmesanost eller annan hårdost. Smaksätt med lite torkade örter och ha som tilltugg eller ät som chips med en god dipp ...

Soppa med purjo & parmachips

Skölj två-tre purjolökar ordentligt. Skär i dem 2-3 cm stora bitar. Lägg purjon i en större kastrull. Fyll på med vitkål som du också skurit i mindre ...

Grönkålspaj med valnötter och cheddar

Pajdeg: Mixa mandelmjöl och sesamfrön och blanda i övriga ingredienser till en deg. Låt vila i kylskåpet en halvtimme och tryck sedan ut i pajform ell...

Grönkålssallad med chèvre och granatäpplekärnor

1. Hacka grönkålen i lagom stora bitar. Lägg kålhacket i en skål, tillsätt salt, peppar och rapsolja. Rör om. Stek på medelhög värme några minuter ell...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!