Grönkålssallad med chèvre och granatäpplekärnor

Antal: 4 portioner
  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 17 gram/portion
  • Fett: 34 gram/portion
  • Kolhydrater: 11 gram/portion

Ingredienser

  • Sallad

  • 500 g grönkål
  • 1 msk rapsolja
  • 250 g chèvre
  • 1 granatäpple
  • Dressing

  • 1/2 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk grovkornig osötad senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1. Hacka grönkålen i lagom stora bitar. Lägg kålhacket i en skål, tillsätt salt, peppar och rapsolja. Rör om. Stek på medelhög värme några minuter eller tills grönkålen mjuknat och fått lite färg.

2. Lägg upp på ett fat eller i en skål. Skiva chèvren över.

3. Toppa med granatäppelkärnorna och ringla slutligen över dressingen som du skakat ihop i en liten burk/flaska.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Janssontarteletter

Läckra minipajer med Janssonsmak som passar fint på julbordet. Kan göras i stor form, såklart!...

Julpastej med apelsinlök

Julpastej 1. Fräs lök och vitlök några minuter i smör utan att det får färg. Krydda och ställ åt sidan. Stek även kycklinglever och bacon i smör i cir...

Julköttbullar

Saftiga julköttbullar som förgyller julbordet! Lär dig ett enkel trick för att få klotrunda bullar utan stekos!...

Vit LCHF-glögg

1. Koka upp vattnet med kryddorna. Koka tills hälften återstår. Låt svalna och dra i minst ett dygn. 2. Sila. Tillsätt vin och konjak, och eventuell s...

Mandelmusslor med saffransgrädde och hjortron

1 Kör ägg, smör, mandelmjöl, fiberhusk, essens och honung i matberedare, eller med visp. Låt degen vila 10 minuter i kylen. 2 Forma degen till 12 mats...

Cheddarknäcke

Knaprigt knäcke med smak av cheddar som passar fint till julens och vinterns kalas. Unna dina gäster godaste cheddarknäcke!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!