Grönkålssallad med chèvre och granatäpplekärnor

- Energi: 435 kcal
- Protein: 17 gram/portion
- Fett: 34 gram/portion
- Kolhydrater: 11 gram/portion
Ingredienser
Sallad
- 500 g grönkål
- 1 msk rapsolja
- 250 g chèvre
- 1 granatäpple
Dressing
- 1/2 dl kallpressad rapsolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk grovkornig osötad senap
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
1. Hacka grönkålen i lagom stora bitar. Lägg kålhacket i en skål, tillsätt salt, peppar och rapsolja. Rör om. Stek på medelhög värme några minuter eller tills grönkålen mjuknat och fått lite färg.
2. Lägg upp på ett fat eller i en skål. Skiva chèvren över.
3. Toppa med granatäppelkärnorna och ringla slutligen över dressingen som du skakat ihop i en liten burk/flaska.
Fotograf: Emma Shevtzoff