Julköttbullar

Saftiga julköttbullar som förgyller julbordet! Lär dig ett enkel trick för att få klotrunda bullar utan stekos!
Antal: 6-10 portioner
  • Energi: 30 kcal
  • Protein: 19 gram/portion
  • Fett: 3 gram/portion
  • Kolhydrater: 1 gram/portion

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs
  • 1/2 dl pofiber
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 2 gula lökar
  • 1 äggula
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 krm kryddpeppar
  • 2 msk fransk senap

Gör så här

Låt pofiber svälla med grädde och kalvfond. Mixa löken fint, gärna i matberedare. Blanda sedan alla ingredienserna och forma köttbullar. Bred lite smör på en ugnsplåt. Fyll plåten med köttbullar och grädda i ugnen i cirka 225 grader i 30–35 minuter beroende på ugn och köttbullarnas storlek. Skaka om då och då.

Tips! Klotrunda köttbullar? Förväll dem i lättsaltat vatten innan du steker dem i ugnen. Sänk ner bullarna, en och en i en sked, i sjudande vatten. När bullen kommer upp till ytan så lägger du den på ugnsplåten. Ta en handfull i taget.

Receptförfattare:

Fotograf: Annie Anderberg

Relaterat innehåll

Chèvrefikon med parmaskinka

Överraskande gott litet tilltugg att njuta av till höstens och julens kalas! Bjud på Chèvrefikon med parmaskinka i år....

Saffransvåfflor med kräftröra

Mixa ihop alla ingredienser till våffelsmeten med stavmixer. Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smort våffeljärn. Blanda ihop kräftröran. Ser­vera...

Fyllda äpplen

Tvätta äpplena och ta bort kärnhuset. Picka äpplena med en gaffel eller snitta runt midjan med en vass kniv. Lägg dem en ugnsfast form. Hacka valnötte...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!