Julköttbullar

- Energi: 30 kcal
- Protein: 19 gram/portion
- Fett: 3 gram/portion
- Kolhydrater: 1 gram/portion
Ingredienser
- 1 kg blandfärs
- 1/2 dl pofiber
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk kalvfond
- 2 gula lökar
- 1 äggula
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 4 krm kryddpeppar
- 2 msk fransk senap
Gör så här
Låt pofiber svälla med grädde och kalvfond. Mixa löken fint, gärna i matberedare. Blanda sedan alla ingredienserna och forma köttbullar. Bred lite smör på en ugnsplåt. Fyll plåten med köttbullar och grädda i ugnen i cirka 225 grader i 30–35 minuter beroende på ugn och köttbullarnas storlek. Skaka om då och då.
Tips! Klotrunda köttbullar? Förväll dem i lättsaltat vatten innan du steker dem i ugnen. Sänk ner bullarna, en och en i en sked, i sjudande vatten. När bullen kommer upp till ytan så lägger du den på ugnsplåten. Ta en handfull i taget.
Fotograf: Annie Anderberg