Chèvrefikon med parmaskinka

Överraskande gott litet tilltugg att njuta av till höstens och julens kalas! Bjud på Chèvrefikon med parmaskinka i år.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 56 kcal
  • Protein: 14 gram/portion
  • Fett: 16 gram/portion
  • Kolhydrater: 8 gram/portion

Ingredienser

  • 4 färska fikon
  • 4 skivor parmaskinka
  • 1 chèvre på rulle (200 g)

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Kryssa fikonen och stoppa en bit chèvre i fikonet (skär bort ost­kanten). Linda en skiva parmaskiva runtom och fäst allt med en tandpetare, Gratinera i ugn tills osten fått fin färg.

 

Receptförfattare:

Fotograf: Annie Anderberg

Relaterat innehåll

Julköttbullar

Saftiga julköttbullar som förgyller julbordet! Lär dig ett enkel trick för att få klotrunda bullar utan stekos!...

Saffransvåfflor med kräftröra

Mixa ihop alla ingredienser till våffelsmeten med stavmixer. Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smort våffeljärn. Blanda ihop kräftröran. Ser­vera...

Fyllda äpplen

Tvätta äpplena och ta bort kärnhuset. Picka äpplena med en gaffel eller snitta runt midjan med en vass kniv. Lägg dem en ugnsfast form. Hacka valnötte...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!