Saffransvåfflor med kräftröra

Antal: 6 portioner
  • Energi: 274 kcal
  • Protein: 12 gram/portion
  • Fett: 24 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • Våfflor (3 st)

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 msk fiberhusk
  • en nypa salt
  • 1/2 g saffran
  • Kräftröra

  • 250 g kräftstjärtar i lake
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 2-3 msk finhackad dill
  • lite citronsaft
  • salt & peppar

Gör så här

Mixa ihop alla ingredienser till våffelsmeten med stavmixer. Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smort våffeljärn. Blanda ihop kräftröran. Ser­vera två våffelhjärtan med lite kräftröra och en citronskiva.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Julpastej med apelsinlök

Julpastej 1. Fräs lök och vitlök några minuter i smör utan att det får färg. Krydda och ställ åt sidan. Stek även kycklinglever och bacon i smör i cir...

Grönkålssallad med chèvre och granatäpplekärnor

1. Hacka grönkålen i lagom stora bitar. Lägg kålhacket i en skål, tillsätt salt, peppar och rapsolja. Rör om. Stek på medelhög värme några minuter ell...

Chèvrefikon med parmaskinka

Överraskande gott litet tilltugg att njuta av till höstens och julens kalas! Bjud på Chèvrefikon med parmaskinka i år....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!