Cheddarknäcke

- Energi: 34 kcal
- Protein: 1.5 gram/portion
- Fett: 2.5 gram/portion
- Kolhydrater: 0.5 gram/portion
Ingredienser
- 1 dl linfrö
- 1 dl skalade sesamfrö
- 1 dl kokosnötmjöl
- 1/2 dl chiafrö
- 1 msk blå vallmofrön
- 2-3 msk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 4 dl vatten
- 1 msk rapsolja eller kokosolja
- 2 tsk brödkrydda eller egenblandad julkrydda
- 100 g riven cheddar
Gör så här
1. Blanda ihop ingredienserna. Låt smeten vila ett par minuter. Bre på bakplåtspapper med en slickepott.
2. Grädda i cirka 20 minuter på 150 graders värme. Ta ut och skär rutorna
med en vass kniv eller ännu hellre en pizzaskärare.
3. Sänk till 100 grader och grädda 40–60 minuter till. Stäng av värmen och låt eftertorka om så behövs.
4. Serveras med smör och en härlig skiva cheddar, eller med fina julpastej!
Fotograf: Emma Shevtzoff