Mjölkfri kryddlatte

Värmande och mjölkfri kryddlatte som passar fint till vinterns glöggmingel!
Antal: 4 portioner
  • Energi: 105 kcal
  • Protein: 4 gram/portion
  • Fett: 10 gram/portion

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 msk kokosfett
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 tsk pepparkakskrydda eller kanel/kardemumma
  • 4 dl hett vatten

Gör så här

Mixa ingredienserna direkt i en hög bägare. Servera direkt!

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Schevtzoff

Relaterat innehåll

Julpastej med apelsinlök

Julpastej 1. Fräs lök och vitlök några minuter i smör utan att det får färg. Krydda och ställ åt sidan. Stek även kycklinglever och bacon i smör i cir...

Godaste julmaten utan gluten, socker och mjölk

I går var det 3:e advent. För mig har tiden verkligen flugit iväg och snart är det jul. Det är dags att börja laga lite mat inför julen så att int...

Grönkålspaj med valnötter och cheddar

Pajdeg: Mixa mandelmjöl och sesamfrön och blanda i övriga ingredienser till en deg. Låt vila i kylskåpet en halvtimme och tryck sedan ut i pajform ell...

Janssontarteletter

Läckra minipajer med Janssonsmak som passar fint på julbordet. Kan göras i stor form, såklart!...

Vit LCHF-glögg

1. Koka upp vattnet med kryddorna. Koka tills hälften återstår. Låt svalna och dra i minst ett dygn. 2. Sila. Tillsätt vin och konjak, och eventuell s...

Mandelmusslor med saffransgrädde och hjortron

1 Kör ägg, smör, mandelmjöl, fiberhusk, essens och honung i matberedare, eller med visp. Låt degen vila 10 minuter i kylen. 2 Forma degen till 12 mats...

Grönkålssallad med chèvre och granatäpplekärnor

1. Hacka grönkålen i lagom stora bitar. Lägg kålhacket i en skål, tillsätt salt, peppar och rapsolja. Rör om. Stek på medelhög värme några minuter ell...

Cheddarknäcke

Knaprigt knäcke med smak av cheddar som passar fint till julens och vinterns kalas. Unna dina gäster godaste cheddarknäcke!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!