Mandelmusslor med saffransgrädde och hjortron

Antal: 10-12 portioner

Ingredienser

  • Mandelmusslor

  • 50 g smör
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 1 tsk mandelessens (kan uteslutas) eller en riven bittermandel
  • 1-2 tsk honung eller annan sötning, som Sukrin Gold
  • Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 1/4-1/2 paket saffran
  • 100 g hjortron, mosade

Gör så här

1 Kör ägg, smör, mandelmjöl, fiberhusk, essens och honung i matberedare, eller med visp. Låt degen vila 10 minuter i kylen.

2 Forma degen till 12 matskeds stora bollar. Tryck sedan ut dem formarna.

3 Grädda i ugnen, 175 grader i 7–8 minuter. Ta ut och stäng av ugnen.

4 När mandelmusslorna svalnat en stund tar du dem försiktigt ut ur formen och låter dem torka ytterligare i ugnens eftervärme om det behövs.

5 Vispa grädde med saffran. Rör i hjortron och lägg en klick på varje mandelmussla precis

innan servering. Eller låt gästerna fixa detta moment

själva.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Marsipangodis

Sockerfritt marsipangodis att knåda ihop snabbt och enkelt till julbordet!...

Mör julkaka

Mördeg: Blanda de torra ingredienserna till mör­degen. Tillsätt smöret och finfördela.  Tillsätt ägget och nyp samman till jämn deg. Lägg i plastpåse ...

Marjas goda LCHF-knäcke

Fint glutenfritt fröknäcke utan fiberhusk. Håller ihop tack vare äggvita....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!