Mandelmusslor med saffransgrädde och hjortron

Ingredienser
-
Mandelmusslor
- 50 g smör
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2 tsk fiberhusk
- 1 ägg
- 1 tsk mandelessens (kan uteslutas) eller en riven bittermandel
- 1-2 tsk honung eller annan sötning, som Sukrin Gold
-
Fyllning
- 2 dl vispgrädde
- 1/4-1/2 paket saffran
- 100 g hjortron, mosade
Gör så här
1 Kör ägg, smör, mandelmjöl, fiberhusk, essens och honung i matberedare, eller med visp. Låt degen vila 10 minuter i kylen.
2 Forma degen till 12 matskeds stora bollar. Tryck sedan ut dem formarna.
3 Grädda i ugnen, 175 grader i 7–8 minuter. Ta ut och stäng av ugnen.
4 När mandelmusslorna svalnat en stund tar du dem försiktigt ut ur formen och låter dem torka ytterligare i ugnens eftervärme om det behövs.
5 Vispa grädde med saffran. Rör i hjortron och lägg en klick på varje mandelmussla precis
innan servering. Eller låt gästerna fixa detta moment
själva.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden