Marjas goda LCHF-knäcke

Ingredienser
- 1 1/4 dl hett vatten
- 1 msk olja
- 2 msk äggvita
- 1/2 dl pumpafrön
- 1/2 dl solrosfrön
- 2 msk chiafrön
- 2 msk sesamfrön
- 1/2 msk kokosmjöl
- 1 msk pofiber
- 1 1/2 krm salt
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser. Rör ner äggvita och olja. Rör till sist ner det heta vattnet. Låt röran stå i ca 6 timmar (eller längre).
Värm ugnen till 175 grader. Bred massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda knäcket i 40 minuter, men ta en gång under tiden ut det, skär i bitar och vänd på det.
Öppna luckan och låt värmen falla till 100 grader. Grädda ytterligare i ca 30 minuter (eller tills knäcket blir torrt).
Marja Folcke, bakasockerfritt.se
Fotograf: Marja Folcke