Marjas goda LCHF-knäcke

Fint glutenfritt fröknäcke utan fiberhusk. Håller ihop tack vare äggvita.
Antal:

Ingredienser

  • 1 1/4 dl hett vatten
  • 1 msk olja
  • 2 msk äggvita
  • 1/2 dl pumpafrön
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk sesamfrön
  • 1/2 msk kokosmjöl
  • 1 msk pofiber
  • 1 1/2 krm salt

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser. Rör ner äggvita och olja. Rör till sist ner det heta vattnet. Låt röran stå i ca 6 timmar (eller längre).
Värm ugnen till 175 grader. Bred massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda knäcket i 40 minuter, men ta en gång under tiden ut det, skär i bitar och vänd på det.
Öppna luckan och låt värmen falla till 100 grader. Grädda ytterligare i ca 30 minuter (eller tills knäcket blir torrt).

Marja Folcke, bakasockerfritt.se

Receptförfattare:

Fotograf: Marja Folcke

Relaterat innehåll

Anitas LCHF-knäcke

Vi fick ett Instagram-tips om detta goda knäckebröd, gjort av Anita (@anitastridh). Sprött och enkelt!...

Cheddarknäcke

Knaprigt knäcke med smak av cheddar som passar fint till julens och vinterns kalas. Unna dina gäster godaste cheddarknäcke!...

Fröknäcke

1. Blanda alla ingredienserna. Låt svälla i några minuter. Bred ut på två plåtar med bakpapper. Skär smeten i rutor med en vass kniv. Upprepa detta mo...

Fröknäcke med rosmarin

Blanda alla ingredienser och låt stå och svälla minst 15 minuter, gärna över natten om du vill kavla ut på morgonen (använd då ytterligare 1 dl vatten...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!