Fröknäcke med rosmarin

Antal:
  • Energi: 1079 kcal
  • Protein: 37 gram/portion
  • Fett: 87 gram/portion
  • Kolhydrater: 20 gram/portion

Ingredienser

  • 1 dl solrosfrö
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl oskalade sesamfrön
  • 0,5 dl quinoaflingor
  • 1 msk fiberhusk
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad
  • 2-3 klyftor vitlök, hackade

Gör så här

Blanda alla ingredienser och låt stå och svälla minst 15 minuter, gärna över natten om du vill kavla ut på morgonen (använd då ytterligare 1 dl vatten). Använd bakpapper och kavla ut degen. Ha gärna plastfolie mellan kaveln och degen. Värm ugnen till 150 grader och grädda knäckebrödet mitt i ugnen i 10 minuter.

Ta ut plåten och ruta upp brödet med ett pizzahjul eller en skarp kniv. Sätt in plåten igen och grädda ytterligare i 30 minuter. Låt svalna på ett galler och strö över lite saltflingor när brödet kallnat.

Tips! Det går självklart att använda valfria torkade örter – som timjan, basilika och oregano. Då räcker det med en matsked.

Relaterat innehåll

Marjas goda LCHF-knäcke

Fint glutenfritt fröknäcke utan fiberhusk. Håller ihop tack vare äggvita....

Cheddarknäcke

Knaprigt knäcke med smak av cheddar som passar fint till julens och vinterns kalas. Unna dina gäster godaste cheddarknäcke!...

Frukostbröd LCHF

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda resterande ingredienser separat med en mixerstav eller elvisp. Rör ihop all...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!