Fröknäcke med rosmarin

- Energi: 1079 kcal
- Protein: 37 gram/portion
- Fett: 87 gram/portion
- Kolhydrater: 20 gram/portion
Ingredienser
- 1 dl solrosfrö
- 1 dl linfrö
- 1 dl oskalade sesamfrön
- 0,5 dl quinoaflingor
- 1 msk fiberhusk
- 2,5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 msk färsk rosmarin, hackad
- 2-3 klyftor vitlök, hackade
Gör så här
Blanda alla ingredienser och låt stå och svälla minst 15 minuter, gärna över natten om du vill kavla ut på morgonen (använd då ytterligare 1 dl vatten). Använd bakpapper och kavla ut degen. Ha gärna plastfolie mellan kaveln och degen. Värm ugnen till 150 grader och grädda knäckebrödet mitt i ugnen i 10 minuter.
Ta ut plåten och ruta upp brödet med ett pizzahjul eller en skarp kniv. Sätt in plåten igen och grädda ytterligare i 30 minuter. Låt svalna på ett galler och strö över lite saltflingor när brödet kallnat.
Tips! Det går självklart att använda valfria torkade örter – som timjan, basilika och oregano. Då räcker det med en matsked.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden