Mör julkaka

Antal: 20 portioner

Ingredienser

  • Mördeg

  • 3,5 dl mandelmjöl
  • knappt 1 dl kokosnötsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl sukrin melis
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning

  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl sukrin melis
  • 2 ägg
  • 8 droppar bittermandelarom

Gör så här

Mördeg: Blanda de torra ingredienserna till mör­degen. Tillsätt smöret och finfördela.  Tillsätt ägget och nyp samman till jämn deg. Lägg i plastpåse och kyl ca 1 timme.

Fyllning: Blanda bakpulver och mandelmjöl väl. Vispa det mjuka smöret tillsammans med sukrin meliis. Vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en jämn smet och blanda slutligen ner bittermandelaromen. Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut mördegen och fördela i tjugo bitar. Ta degbitarna och tryck ut ganska tunt i mandelmusselformar, överbliven deg ska sparas till att göra kors. Fördela fyllningen i formarna. Rulla sedan resterande deg till kors och lägg över kakorna. Ställ formarna på galler och grädda i 10–20 minuter. Ta ut kakorna och låt stå en stund. Kläm därefter ut kakorna. Låt svalna och kyl dem i tättslutande burk. De går också bra att frysa.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Annes ostkaka

Gammaldags efterrätt som smakar som bäst ljummen. När åt du ostkaka med lite bär och vispad grädde, senast?...

LCHF-Jellycubes

Varje kub bli en liten energibomb som man kan äta när man är hungrig eller sugen. Om man inte sötar för mycket kan man ha dem som en “sug-dämpare” eft...

...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!