Mör julkaka

Ingredienser
Mördeg
- 3,5 dl mandelmjöl
- knappt 1 dl kokosnötsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1,5 dl sukrin melis
- 100 g smör
- 1 ägg
Fyllning
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl mandelmjöl
- 50 g rumsvarmt smör
- 1 dl sukrin melis
- 2 ägg
- 8 droppar bittermandelarom
Gör så här
Mördeg: Blanda de torra ingredienserna till mördegen. Tillsätt smöret och finfördela. Tillsätt ägget och nyp samman till jämn deg. Lägg i plastpåse och kyl ca 1 timme.
Fyllning: Blanda bakpulver och mandelmjöl väl. Vispa det mjuka smöret tillsammans med sukrin meliis. Vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en jämn smet och blanda slutligen ner bittermandelaromen. Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut mördegen och fördela i tjugo bitar. Ta degbitarna och tryck ut ganska tunt i mandelmusselformar, överbliven deg ska sparas till att göra kors. Fördela fyllningen i formarna. Rulla sedan resterande deg till kors och lägg över kakorna. Ställ formarna på galler och grädda i 10–20 minuter. Ta ut kakorna och låt stå en stund. Kläm därefter ut kakorna. Låt svalna och kyl dem i tättslutande burk. De går också bra att frysa.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden