Annes ostkaka

Gammaldags efterrätt som smakar som bäst ljummen. När åt du ostkaka med lite bär och vispad grädde, senast?
Antal: 4-6 portioner
  • Energi: 300 kcal
  • Protein: 15 gram/portion
  • Fett: 25 gram/portion
  • Kolhydrater: 6 gram/portion

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 500 g keso
  • 50 g hackad mandel (behövs inte skållas)
  • sötning efter smak, valfritt
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 bittermandel eller 1 tsk mandelessens

Gör så här

Smörj en liten form (1 liter) med smör. Bland alla ingredienser utom grädden. Riv eller finhacka bittermandel. Och tillsätt. Rör väl och häll grädden till sist.

Grädda i 200-225 grader i cirka 40 minuter. Sänk ev mot slutet eller skydda med alu-folie. Servera med mosade bär och vispad grädde.

Tips! När det gäller sötningen får man prova sig fram. Jag använde 1 tsk svensk honung men 1–2 msk sukrin, gärna Sukrin Gold eller annan sötning borde vara lagom.

Näringsberäningen  gäller utan extra grädde och bär.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Kesoplättar

Om du inte tål nötter eller mandel är dessa kesoplättar ett bra alternativ till vanliga LCHF-pannkakor. Nej, förresten kesoplättarna är fantastiskt go...

Kesofrutti

Frisk och krämig "risifrutti" med keso...

Annes ostkaka

Gammaldags efterrätt som smakar som bäst ljummen. När åt du ostkaka med lite bär och vispad grädde, senast?...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!