Marsipangodis

Sockerfritt marsipangodis att knåda ihop snabbt och enkelt till julbordet!
Antal: 30 bitar
  • Energi: 39 kcal
  • Protein: 1 gram/portion
  • Fett: 3 gram/portion
  • Kolhydrater: 1 gram/portion

Ingredienser

  • 160 g mandelmjöl (gärna nymalet)
  • 75 g sukrin melis
  • 1 krm guarkärnmjöl
  • 1 äggvita
  • 1 droppe bittermandelarom

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna väl. Tillsätt äggvitan och bittermandelaromen. Knåda varsamt ihop till en jämn massa. Vill du färga marsipanen, vispa då ut hushållsfärg i äggvitan innan du tillsätter den.
Om äggvitan är stor kan du behöva lite mer mandelmjöl. Av marsipanen kan du göra olika typer av marsipangodis, figurer, bitar doppade i choklad med mera. Förvara marsipanen i kylen, då håller den bäst.

Tips! Dekorera med lite kokos, finhackade nötter eller choklad.

Receptförfattare:

Fotograf: Cecilia Broms

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!