Marsipangodis
Sockerfritt marsipangodis att knåda ihop snabbt och enkelt till julbordet!

Antal: 30 bitar
- Energi: 39 kcal
- Protein: 1 gram/portion
- Fett: 3 gram/portion
- Kolhydrater: 1 gram/portion
Ingredienser
- 160 g mandelmjöl (gärna nymalet)
- 75 g sukrin melis
- 1 krm guarkärnmjöl
- 1 äggvita
- 1 droppe bittermandelarom
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna väl. Tillsätt äggvitan och bittermandelaromen. Knåda varsamt ihop till en jämn massa. Vill du färga marsipanen, vispa då ut hushållsfärg i äggvitan innan du tillsätter den.
Om äggvitan är stor kan du behöva lite mer mandelmjöl. Av marsipanen kan du göra olika typer av marsipangodis, figurer, bitar doppade i choklad med mera. Förvara marsipanen i kylen, då håller den bäst.
Tips! Dekorera med lite kokos, finhackade nötter eller choklad.
Fotograf: Cecilia Broms