Vit LCHF-glögg

Antal: 10 portioner

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 1 påse glöggkrydda eller egen glöggkrydda
  • 1 flaska vitt torrt vin
  • 1/2 dl konjak
  • valfri sötning efter smak, som sukrin gold eller lite honung

Gör så här

1. Koka upp vattnet med kryddorna. Koka tills hälften återstår. Låt svalna och dra i minst ett dygn.

2. Sila. Tillsätt vin och konjak, och eventuell sötning.

3. Servera uppvärmd som vanlig glögg med några skållade mandlar.

Tips: Gör din egen glöggkrydda med 2 kanelstänger, 1 msk nejlikor och 1 anisstjärna

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Cheddarknäcke

Knaprigt knäcke med smak av cheddar som passar fint till julens och vinterns kalas. Unna dina gäster godaste cheddarknäcke!...

Grönkålssallad med chèvre och granatäpplekärnor

1. Hacka grönkålen i lagom stora bitar. Lägg kålhacket i en skål, tillsätt salt, peppar och rapsolja. Rör om. Stek på medelhög värme några minuter ell...

Kryddig latte LCHF

God och mättande varm dryck som funkar fint till frukost eller mellanmål. Bra alternativ om du inte dricker kaffe eller tål mjölkprodukter!...

Mandelmusslor med saffransgrädde och hjortron

1 Kör ägg, smör, mandelmjöl, fiberhusk, essens och honung i matberedare, eller med visp. Låt degen vila 10 minuter i kylen. 2 Forma degen till 12 mats...

Janssontarteletter

Läckra minipajer med Janssonsmak som passar fint på julbordet. Kan göras i stor form, såklart!...

Julpastej med apelsinlök

Julpastej 1. Fräs lök och vitlök några minuter i smör utan att det får färg. Krydda och ställ åt sidan. Stek även kycklinglever och bacon i smör i cir...

Vit LCHF-glögg

1. Koka upp vattnet med kryddorna. Koka tills hälften återstår. Låt svalna och dra i minst ett dygn. 2. Sila. Tillsätt vin och konjak, och eventuell s...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!