Fänkålssallad med kummin

Krispigt fräsch sallad med smak av lime och kummin till vegopajen. Passar också fint till grillrätter och varmrökt fisk!
Antal: 4-6 portioner
  • Energi: 100 kcal
  • Protein: 4 gram/portion
  • Fett: 6 gram/portion
  • Kolhydrater: 5 gram/portion

Ingredienser

  • 1-2 fänkål (500-600 g)
  • 200 g champinjoner
  • 1 liten citron eller lime, saft och skal
  • 2 msk olivolja
  • salt & peppar
  • 1 tsk stött kummin

Gör så här

Hyvla fänkålen fint i maskin eller med mandolin.

Skär champinjonerna lika tunt. Lägg grönsakerna i en skål.

Gör en enkel dressing av övriga ingredienser och blanda väl.

Servera till grillat kött eller fisk.

Om du byter ut citronsaften och oljan mot 1–2 dl majonnäs får du en härligt fet fänkålsslaw med mycket smak.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!